Nordmenn vil ha nytt OL i Norge

Har forandret mening det siste året.

FOLKEFEST: Et flertall av nordmenn ønsker nå å gjenta suksessen fra Lillehammer 1994 og arrangere et nytt OL.Foto: Scanpix
FOLKEFEST: Et flertall av nordmenn ønsker nå å gjenta suksessen fra Lillehammer 1994 og arrangere et nytt OL.Foto: ScanpixVis mer

Ola og Kari nordmann er blitt langt mer positive til en ny OL-søknad fra Norge enn for bare ett år siden.

Ifølge en undersøkelse presentert i Aftenposten, sier i dag 65 prosent at de er positive til en slik søknad. For bare ett år siden var tilsvarende tall bare 45 prosent.

- Så hyggelig, slår IOK-medlem Gerhard Heiberg fast overfor avisen.

Det er gått to og et halvt år siden Norges Idrettsforbund bråstoppet forrige norske OL-frieri, da fra Tromsø i 2018. Idrettspresident Tove Paule mener Norge bør søke om sitt tredje OL, men ikke ennå.

- Vi har nettopp sendt over en søknad om statsgaranti for å arrangere ungdoms-OL i 2016 og må få ett arrangement i havn før vi begynner å planlegge et nytt.

I undersøkelsen utført av Respons Analyse sier 18 prosent av de spurte at de er negative til en ny OL-søknad fra Norge. 17 prosent har ingen oppfatning.

Neste mulighet for en norsk OL-søknad byr seg først for lekene i 2022. Norge har arrangert OL to ganger tidligere; i Oslo 1952 og i Lillehammer 1994.

(NTB)