Nordmennene bommet i prologen

Valgte feil type ski.

VALGTE SKØYTESKI: Ola Vigen Hattestad gikk i likhet med John Kristian Dahl, Øystein Pettersen og Anders Gløersen med skøyteski under prologen i den klassiske verdenscupsprinten i langrenn i dag. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VALGTE SKØYTESKI: Ola Vigen Hattestad gikk i likhet med John Kristian Dahl, Øystein Pettersen og Anders Gløersen med skøyteski under prologen i den klassiske verdenscupsprinten i langrenn i dag. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Drammen: Ola Vigen Hattestad og fire andre landslagskolleger valgte å gå på skøyteski under prologen i den klassiske verdenscupsprinten i langrenn onsdag.

Det var nok ikke så smart. Verken Hattestad, John Kristian Dahl, Øystein Pettersen eller Anders Gløersen tok seg videre fra prologen.

Hattestad hadde med seg både skøyteski og ski med festesmurning til startområdet, og han valgte skøyteski da han hørte at Pettersen ikke var mer enn fem sekunder bak på toppen.

- Men i dag var det nok ikke så stor forskjell på gliden på skøyteski og ski med festesmurning. I tillegg var jeg uheldig og mistet en trinse på den ene staven nesten med en gang. Det er ekstra sårbart når du går på skøyteski, mente Hattestad i etterkant.

Han våknet med tett bryst natten før rennet og håpet at han ikke ville få noen reaksjon i etterkant. Etter planen skal Hattestad stille i verdenscupfinalen i Sverige som starter i Stockholm kommende onsdag.

Den siste landslagsløperen i sprint i aksjon i Drammen var Eirik Brandsdal. Han gikk med festesmurning og var best av alle i prologen.

Fem norske herreløpere tok seg videre til finalene senere onsdag.

(NTB)