Nordmennene felt av dårlige forhold. Riiber på skuddhold - resten langt bak

Vinden satte sitt preg også på kombinertrennet.

BESTE NORDMANN: Jarl Magnus Riiber har best utgangspunkt foran kombinert-langrennet, etter en andreplass i normalbakkerennet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Jarl Magnus Riiber har best utgangspunkt foran kombinert-langrennet, etter en andreplass i normalbakkerennet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Enda en OL-dag, og enda en dag der vinden skaper store problemer. Hele olympiaparken er evakuert. Lokale medier melder om vind med full storm i kastene.

Hoppbakken skal imidlertid ligget litt mer skjermet til.

Men kombinertrennet ble utsatt en halvtime onsdag morgen. Da rennet først var i gang, ble det også preget av store forsinkelser.

Jarl Magnus Riiber er en god skihopper, og taklet forholdene bra. Han landet på 111 meter, men ble trukket litt i poeng for de gode forholdene. Han ble uansett beste nordmann på en solid andreplass etter hoppdelen, og går ut 15 sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl (Østerrike).

- Sjansene er absolutt gode. Jeg føler meg i god langrennsform, sa Riiber til NTB.

Mens Espen Andersen leverte et fint hopp og ble nummer sju, ble både Jan Schmid og Jørgen Graabak felt av forholdene.

- Det er kjedelig. Det ser ut som både jeg og Jan (Schmid) har litt uflaks. Vi får forhold som gjør at vi må levere hopp i absolutt toppklasse for å være i nærheten av medalje, sa en skuffet Graabak til NTB.

Graabak går ut som nummer 23, Schmid nummer 31.

Saken oppdateres!