Nordmennene gjorde reint brett

FIEBERBRUNN (Dagbladet): Dobbeltseier for Espen Arvesen og Daniel Franck. Og dobbeltseier for Kjersti Buaas og Stine Brun Kjeldaas. De norske snowboarderne slo knockout på resten av verdenseliten i de østerrikske alper i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Lords of the boards» heter verdenscupkonkurransen i Fieberbrunn. Og i går kveld var det de norske lordene som framviste - for de flere tusen oppmøtte - kunsten å kjøre brett.

19 år gamle Espen Arvesen slo til og med de seinere åras nestor i norsk snowboard, verdensmester og OL-sølv-vinner Daniel Franck (24).

Stortalentet Espen fra Bærum tok i fjor fjerde plass i ISFs junior-VM og tredje plass i FIS-junior-VM. Men i verdenscupen har han ikke hevdet seg. Inntil denne sesongen. Ferdig med skole og militære, konsentrerer han seg fullt og helt om kjøring. På de to siste ukene har han sanket to andreplasser i halfpipe-verdenscupen.

  • Og altså nå: Første plass.

- Smooth as , sier en lykkelig Espen.

Espen og 18 år gamle Kjersti Buaas fra Trondheim - juniorverdensmester i fjor - kunne omfavne hverandre, som kanskje verdens to beste halfpipe-kjørere. I hvert fall akkurat i går.

- Jeg tror ennå ikke at det er sant, sier Kjersti.

- Vi er verdens sterkeste landslag innen norsk vinteridrett (trent av svenske Peter Levin). I hvert fall med tanke på hvor unge vi er. Alle andre sliter med rekruttering. Det vil snowboardmiljøet aldri gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer