- Nordmennene legger inn bud på Hearts innen to uker

Og Hearts legger spillerne ut for salg.

SLITER: Her scorer Celtic mot Hearts tidligere i år, i en kamp som endte 4-1 til Celtic. Hearts endte tredje sist på tabellen, og laget sliter også økonomisk. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB scanpix
SLITER: Her scorer Celtic mot Hearts tidligere i år, i en kamp som endte 4-1 til Celtic. Hearts endte tredje sist på tabellen, og laget sliter også økonomisk. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ifølge det skotske medieselskapet STV er det ikke lenge til fire nordmenn og to svensker tar over eierskapet i den skotske klubben Hearts.

- Et skandinavisk konsurtium håper å by for å kjøpe Hearts i løpet av to uker, skrive de på sine nettsider.

Pengetrøbbel Flere skotske medier, og Finansavisen og Dagbladet, har tidligere skrevet at fire norske investorer er interessert i å kjøpe den gamle skotske storklubben Hearts, som sliter økonomisk.

Edinburgh-klubben uttalte i dag at de vil vurdere innkommende bud på samtlige spillere i klubben, inkludert de aller største, lokale talentene for å prøve å rette opp i klubbens pengetrøbbel.

- Vi kommer til å høre på realistiske bud på spillere, og juni og juli blir avgjørende måneder for klubben, skriver klubben i en pressemelding.

Klubben skylder ifølge STV Ukio Bank omkring 15 millioner pund, som tilsvarer cirka 135 millioner norske kroner. Den banken fikk i går beskjed om å sette i gang konkursforberedelser av en litauisk domstol, men bobestyrer Valnetas ønsker å holde den skotske fotballklubben flytende.

To uker Verken av uttalelsene, til både Valnetas og Hearts, overrasket Tom Grahn, den halvt norske prosjektlederen for «Hearts-prosjektet».

EKSENTRISK: Den nåværende eieren Vladimir Romanov. Foto: REUTERS / DAVID MOIR / NTB SCANPIX
EKSENTRISK: Den nåværende eieren Vladimir Romanov. Foto: REUTERS / DAVID MOIR / NTB SCANPIX Vis mer

- De fra Skandinavia har snakket med både administratorer og potensielle kjøpere en stund, og forventer å plassere et bud, enten alene eller med andre, i løpet av de neste to ukene, sier han ifølge STV.

Tidligere i år vurderte ledelsen i den skotske toppdivisjonen å kaste laget ut av ligaen. Klubben slapp likevel unna fordi de økonomiske problemene først økte etter sesongen.