Nordmennene feilet i Val Gardena

Nordmennene misset pallen i favorittbakken

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann i fredagens super-G.

FEILET: Kjetil Jansrud åpnet sterkt, men gjorde en feil underveis i dagens super-G-renn. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
FEILET: Kjetil Jansrud åpnet sterkt, men gjorde en feil underveis i dagens super-G-renn. Matthew Stockman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske alpinstjernene havnet utenfor pallen i super-G-rennet i italienske Val Gardena. Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske på en fjerdeplass.

Tyske Josef Ferstl vant rennet.

Aksel Lund Svindal har hele fire verdenscupseiere i Val Gardena. Det klarte han ikke å følge opp fredag, og gikk da i mål seks tideler bak lederen.

- Han ser litt rusten ut i super-G, konkluderte NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Niendeplass

Svindal har slitt med skader de siste årene, men vant likevel nylig utforen i amerikanske Beaver Creek. Selv om han er ute med skade, kommer han nemlig stadig tilbake og hevder seg i det absolutte toppsjiktet internasjonalt.

I super-G har det ikke klaffet like godt, og Svindal har en femte- og en sjetteplass denne sesongen, i tillegg til dagens niendeplass.

Rennet i Val Gardena ble stoppet en liten periode på grunn av vanskelige kjøreforhold. Aleksander Aamodt Kilde så ikke ut til å bære noe særlig preg av det, da han kjørte fort, men likevel la seg 22 hundredeler bak teten i mål.

- Uheldig

Det holdt til å bli beste nordmann, med en fjerdeplass.

- Rennene her er blant de morsomste vi kjører. Det blir gøy å kjøre i utforen, da har vi sterke kort, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

Kjetil Jansrud åpnet sterkt og ledet på toppen. Så gjorde han en grov feil halvveis nede i bakken, men klarte å holde seg på beina. Tidstapet var likevel stort nok til at han havnet langt nede på resultatlistene.

- Det var et vanskelig parti, jeg hadde egentlig full kontroll.Det ble litt sidespor, og plutselig tok det litt tak. Jeg klarte ikke å se det. Det er kanskje noe man bør ta høyde for, men jeg følte meg litt uheldig, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Lørdag fortsetter verdenscuphelga med utfor i Val Gardena.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer