DISTANSERT: Anders Bardal og de andre norske hopperne hevet seg noe i finaleomgangen, men var likevel milevis unna vinneren Martin Koch.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
DISTANSERT: Anders Bardal og de andre norske hopperne hevet seg noe i finaleomgangen, men var likevel milevis unna vinneren Martin Koch.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANNVis mer

Nordmennene statister i VM-generalprøven

Skuffet stort i Oberstdorf.

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Et formsterkt norsk hopplandslag skulle feste grep om sammenlagtseieren i lagtouren, men generalprøven før skiflygings-VM i Vikersund endte i skuffelse for verdenscupleder Anders Bardal og lagkameratene.

De var nemlig milevis unna å blande seg inn i kampen om pallplassene i skiflygingsrennet i Oberstdorf. Østerrikske Martin Koch var i en klasse for seg selv etter hopp på 218 og 221,5 meter. Det ga 443,4 poeng.

Japaneren Daiki Ito ble nummer to med 433,2 poeng etter svev på 209 og 209,5 meter, mens Simon Ammann havnet på seierspallen for første gang denne sesongen med to svev på henholdsvis

Hilde beste nordmann Tom Hilde gjorde comeback i verdenscupen samme sted, men i en annen bakke enn der han pådro seg et brudd i ryggen 30. desember.

Askerbøringen viste at han ikke har langt igjen før han er tilbake og kjemper i toppen, og med hopp på 199 og 204,5 meter ble han beste nordmann på 11.-plass.

På plassen bak fulgte Anders Bardal, og beholdt dermed sammenlagtledelsen i verdenscupen foran Gregor Schlierenzauer, men i lagtouren tok Østerrike føringen ti poeng foran Norge foran søndagens avsluttende lagkonkurranse.

Anders Fannemel ble nummer 14, Rune Velta 17 og Bjørn Einar Romøren 20. Verdensrekordholder Johan Remen Evensen styrket på ingen måte sitt VM-kandidatur med en 26.-plass. 

Evensen og Romøren vraket Verdensrekordholder Johan Remen Evensen endte på 26.-plass med 349,8 poeng (183,5-174,5). Dermed lever han farlig med tanke på VM-laget til Vikersund, og er vraket fra morgendagens renn. Samme skjebne lider Romøren.

Dermed består det norske laget i lagkonkurransen av Hilde, Bardal, Velta og Fannemel.

- Prestasjonene til Johan holdt ikke her, og de ville heller ikke holdt i VM. Han flyr fortsatt bra, men han hopper ikke godt nok, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.
 
Vegard Haukø Sklett fikk ikke hoppe to omganger og ble bare nummer 38 med beskjedne 169 meter.