Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmennene sviktet totalt på standplass

Johannes Thingnes Bø best på tiendeplass da Jakov Fak vant.

SVAK NORSK DAG: Jakov Fak leverte solid både på standplass og i sporet og vant herrenes skiskyttersprint i Tsjekkia lørdag. Beste nordmann ble Johannes Thingnes Bø (bildet) på 10.-plass.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SVAK NORSK DAG: Jakov Fak leverte solid både på standplass og i sporet og vant herrenes skiskyttersprint i Tsjekkia lørdag. Beste nordmann ble Johannes Thingnes Bø (bildet) på 10.-plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Jakov Fak leverte solid både på standplass og i sporet og vant mennenes skiskyttersprint i Tsjekkia lørdag. Beste nordmann ble Johannes Thingnes Bø på 10.-plass.

Svak skyting gjorde at de norske løperne aldri kom med i seierskampen under det 10 kilometer lange løpet.

Thingnes Bø var riktig nok nummer to etter én skyting, men to bom på stående sendte ham nedover på resultatlista.

- Jeg var litt svak i hodet, og da blir det bom. Utenom de to siste skuddene var det et kjempebra løp. Jeg synes jeg hadde veldig bra trykk i løypa og gikk bra på ski i dag, sa Bø til NRK.

Fak var blant de sterke løperne som skjøt feilfritt, og han ledet også ut fra siste skyting på sprinten.

Inn mot mål fikk sloveneren virkelig opp dampen, og han vant hele 12,8 sekunder foran den formsterke tyskeren Simon Schempp, som også innfridde på standplass.

Franskmannen Jean Guillaume Beatrix tok tredjeplassen tre tidels sekund foran landsmann og verdenscupleder Martin Fourcade.

Listefyll For å finne de neste nordmennene på resultatlista, måtte man bla et lite stykke nedover. Erlend Bjøntegaard (2 bom) ble nummer 27, Ole Einar Bjørndalen (3) nummer 35, Emil Hegle Svendsen (4) nummer 43, Henrik L'Abée-Lund (2) nummer 44 og Tarjei Bø (4) nummer 59.

Med andre ord ikke det beste utgangspunktet for jaktstarten i Nove Mesto søndag, selv om alle de norske er kvalifisert for løpet.

Johannes Thingnes Bø, som altså går ut som tiendemann, har 43,5 sekunder å ta inn på Fak. For de øvrige norske løperne blir det svært vanskelig å ta seg opp på seierspallen.

Situasjonen er tilsvarende for de norske jentene etter lørdagens sprint. Marte Olsbu ble best av dem med sin 25.-plass.

(NTB)