Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordmennene viste gullform

- Jeg svever igjen. Artig, sier Ljøken.

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet.no): Den tidligere skiflygerkongen Roar Ljøkelsøy var svært glad etter å ha hoppet 192,5 meter og sikret seg fjerdeplass blant de som måtte kvalifisere seg i dag.

- Dette var svært oppløftende. Nå ligger jeg oppå skiene og svever igjen. Artig, smiler trønderen til NRK.

- Kan hoppe ti meter lenger

Da sikter han også til treningshoppene på lovende 187,5 og 196,5 meter. Men på den internasjonale pressekonferansen forsikret han alle om at han ikke har tenkt å stoppe der.

- Jeg har hatt en trøblete sesong, men i dag var det okay. Og jeg kan hoppe ti meter lenger i løpet av de nærmeste dagene, tror «Ljøken».

I så fall nærmer han seg lengdene til de aller beste - og i gruppa av de som ikke måtte kvalifisere seg i dag, var det ingen som kunne matche Bjørn Einar Romørens 207 meter.

Tom Hilde og Anders Jacobsen viste også gullform, med sine 201,5 meter.

- Vi kan kjempe mot de beste

image: Nordmennene viste gullform

Formhopperen Anders Bardal skuffet derimot noe, og måtte nøye seg med 189 meter i regnværet.

Det var likevel betydelig lenger enn hoppet til en mann som østerrikske Gregor Schlierenzauer, som var tydelig skuffet etter sine 182,5 meter.

- Vi har et sterkt lag, og vi kan kjempe med Østerrike og Finland, konstaterer Ljøkelsøy.

I morgen starter VM-konkurransene i den tyske byen Oberstdorf, og det kan fort bli en eneste lang lfest for alle som er glad i norsk hoppsport.

I FLYVE-FORM: Bjørn Einar Romøren fløy lengst av alle under dagens kvalifisering til morgendagens VM-skiflyging. Foto: ROBERT MICHAEL/AFP/SCANPIX
I FLYVE-FORM: Bjørn Einar Romøren fløy lengst av alle under dagens kvalifisering til morgendagens VM-skiflyging. Foto: ROBERT MICHAEL/AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media