Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordnorsk mareritt for «Odderane»

Alt gikk galt for Odd Grenland i sesongens første møte med Nord-Norge. På kunstgresset i Tromsdalen torsdag fikk skienslaget regelrett juling av Tromsø, som ikke ga seg før det sto 5-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 56 sekunder tok det før Odd fikk det første smekket. Gaute Helstrup fikk ballen i beina etter en hodeduell i gjestenes forsvar, og sendte ballen i mål bak en fortvilt keeper Erik Holtan. Sju minutter senere sto Rune Lange parat til å vise alt annet enn gjestfrihet på Tromsdalen kunstgress. Fra 13 meters hold dundret han ballen i nettaket.

- Vi ble rundspilt i 90 minutter. Alle de feilene som kan gjøres på en fotballbane ble gjort. Trøsten får være at alt det gale skjedde i en og samme kamp, sa Odd-trener Tom Nordlie.

Nord og ned

Skienslaget suste fra seier til seier i sesongåpningen. Viking, Stabæk og Skeid ble satt på plass før Moss stilte seg i veien for seiersrekken. Derfra har det gått strake veien nedover for «Odderane». Torsdag mistet Skienslaget øyekontakt med tabellteten. Seks poeng skiller fram til serieleder Molde.

- Tromsø spilte svært godt, og vi gjorde dem ekstra gode, mente Nordlie.

Roar Christensen la alt håp om poeng i ruiner for Odd tre minutter etter pause. Så fikk Andreas Ottosson fri bane mot keeper Erik Holtan, som måtte se ballen gli mellom beina og i mål. For å gjøre ydmykelsen komplett avsluttet Ottosson målorgiet via en uheldig Ronny Deila i Odd-forsvaret.

Straffebom

Få minutter før slutt fikk Arne Sandstø Odds første riktige målsjanse i kampen på straffespark, men betegnende nok for lagets innsats torsdag skjøt han ballen i stolpen og ut fra 11-meteren.

- Det var en fryd å se på enkelte av våre spillere som briljerte, sa en strålende fornøyd TIL-trener Terje Skarsfjord etter kampen. Også hjemme mot Brann vant tromsøværingene 5-0.

(NTB)