Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordstrand i straffedrama

Nordstrand-Larissa 1-1 (3-2 etter straffespark): Nordstrands juniorlag er klar for Norway Cup-åttendedelsfinale etter en dramatisk kamp mot Larissa.

Straffespark måtte til for å skille lagene i gruppe A. Etter tre straffer sa det mørkt ut Nordstrand. Laget hade bare scoret en gang på de tre første forsøkene. Men da Larissa bommet på sitt tredje forsøk, snudde det seg for Nordstrand-gutta. De scoret på de resterende forsøkene, og vant til slutt 3-2.

- Dette var deilig, men det var tøft utpå der. Dem holdt litt mer i trøya, og var litt hardere enn det jeg er vant med, sier lagets toppscorer Thomas Johansen.

Thomas har scora 21 mål på 10 kamper for 17-årslaget. På juniorlaget har det blitt 10-12 mål til nå. Spisstalentet er også med på Nordstrands A-lag. På de to første kampene scoret han tre mål for seniorlaget. I tillegg ble han matchvinner da Norway Cup-mannskapet nylig gikk til topps i en turnering i København.

- Jeg scora vinnermålet da vi vant Tivoli Cup - det var gøy.

- Hva er framtidsplanene?

- Det hadde vært gøy å få sjansen i Tippeligaen på sikt.

Thomas har tidligere trent med Stabæk. Som 15-åring var han aktuell for Bærumsklubben, men avstanden til hjemmet på Mortensrud i Oslo ble for stor.

- De var veldig OK i Stabæk, men det ble litt for lang reisevei. Men de sa jeg kunne komme tilbake seinere. Oslo Øst (2. divisjon) og andre klubber høres også spennende ut. Vålerenga er også en interessant klubb.

- Hva med en proffkarriere?

- Det hadde selvsagt vært helt topp.

Mot Larissa var Thomas banens beste. Han løp og sleit gjennom hele kampen. Like før full tid ble han tatt av banen da treneren skjønte at det gikk mot ekstraomganger. Thomas fikk nødvendig hvile og slapp innpå igjen mot slutten.

Nordstrand hadde grepet om kampen i første omgang, og det var fullt fortjent da André Adolfsen (18) sendte laget i føringen etter 22 minutter. Adolfsen ble spilt fri av spissmakker Thomas Johansen (17) etter et nydelig angrep.

André Adolfsen er sønn av IT-millionær Tom Adolfsen (direktør i Merkantildata). Tom Adolfsen hentet vann til slitne Nordstrand-gutter i pausene. Da laget vant Tivoli Cup i København reiste Adolfsen for å se gutta i finalen. Etterpå spanderte han busstur og middag på hele laget.

MÅLJEGER: Nordstrand-spiss Thomas Johansen på scoringsjakt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media