Nordstrand sparket treneren

Etter uoverensstemmelser med ledelsen forlater Nordstrands russiske håndballtrenerklubben. Sergej Demidovs kontrakten går egentlig ikke ut før i mai.

Selv om russeren har kontrakt ut mai, har Nordstrand nå bestemt at han ikke skal ha ansvaret for klubben i sluttspillet.

Keepertrener Bente Brænden og Unni Nyhammar Hinkel overtar ansvaret for Oslo-klubbens treninger inntil videre.

Ingen dramatikk

– Det er en internsak i Nordstrand. Det er ingen dramatikk i dette. Demidovs kontrakt går om kort tid, og vi har i fellesskap med treneren bestemt oss for å avslutte samarbeidet, sier sportslig leder i Nordstrand, Trygve Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Har spillerne ytret ønske om dette?

– Det er en totalvurdering. Det sportslige og spillerne har selvfølgelig vært en medvirkende kraft, sier han.

Sergej Demidov kom til klubben i fjor og skulle være med å gjenreise Nordstrand etter middelmådige sesonger de siste årene. Han har tidligere spilt på det russiske landslaget og Sandefjord og dessuten trent Kragerøs herrer i tre år før han kom til Nordstrand.

Leter etter overtaker

Nordstrand ble nummer seks i årets eliteserie og skal møte Tertnes i sluttspillet etter påske.

– Vi jobber med å få tak i en ny trener som skal føre klubben videre. Vedkommende kommer også til å ha ansvaret neste sesong. Laget skal trenes av Bente Brænden nå før påske, så får vi se hvordan det blir i de to neste kampene mot Tertnes, sier Nilsen.

Demidov, som nå går over i en jobb i Norges håndballforbund, har tidligere uttalt at ledelsen ikke har bidratt med midlene han har ønsket seg for å styrke stallen og at han mener klubben har for få profiler.

(ANB)