Nordstrand tilbyr Kjersti Grini lønnskutt

Nordstrand- Gjerpen 33- 18. Kjersti Grini står øverst på Nordstrands ønskeliste for neste sesong. Men reiser Grini til Oslo-klubben, må hun regne med et vesentlig lønnskutt i forhold til hva hun tjener i Tertnes dag.

Ambisiøse Nordstrand har en uttalt målsetting om å bli best i Norge i løpet av to år. Men de har ikke økonomi til å lønne spillere høyt.

I stedet håper de å lokke en stjernespiller som Kjersti Grini til klubben med andre goder.

- Vi er ikke i nærheten av å kunne betale det samme i lønn som Tertnes, Larvik og Bækkelaget, sier lederen i Nordstrand 2000, Sten Christian Hansen, til Dagbladet.

- Men vi har sponsorer som har sagt seg villige til å være med på en satsing, slik at vi eventuelt kan tilby en pakkeløsning hvor vi kan legge ting godt til rette jobbmessig, utdyper han.

Juss-utdannelse

Problemet er at Grini har sluttet i sin jobb i TV2 i Bergen for å starte på en juss-utdannelse. I dag leser hun 1. avdeling ved siden av håndballen. Og ønsker det også slik i årene framover.

- Ja, nå ønsker jeg å konsentrere meg om håndball og studier framover. Da blir det ikke tid til noen jobb i tillegg, sier Grini til Dagbladet.

Og i Tertnes trener hun bra.

Superlønn

Likningstallene for 1999 har ikke kommet ennå, men i 1998 hadde Grini en skattbar inntekt på over en million kroner. Netto satt hun igjen med 762000 kroner - som hun hevet fra tidligere arbeidsgiver TV2, Tertnes og Norges Håndballforbund.

Sannsynligvis hever hun minst 500000 kroner i lønn fra Tertnes i året.

Det betyr at Nordstrand er nødt til å finne en sponsor som er interessert i å gi Grini superlønn - uten at hun jobber utenfor håndballbanen.

Trenger skyttere

Og det er ingen tvil om Nordstrand trenger en skytter i Grinis klasse - og aller helst to - for å bli best i Norge.

I utspillingen av svake Gjerpen i går kom de aller fleste målene fra kant, strek eller på gjennombruddsspill. Svært få mål kom på skudd fra distanse.

Nordstrand-stjernen Susann Goksør Bjerkrheim spilte sammen med Grini i flere år i Bækkelaget. Og tror Nordstrand blir et mesterlag med Grini.

- Timingen mellom Kjersti og meg er veldig bra og hun vet jeg ønsker at hun kommer til Nordstrand, sier Goksør.

Kan velge og vrake

Grini ønsker ikke å spekulere i hvor hun spiller neste sesosng:

- Nå er jeg midt inne i en sesong med Tertnes, og ønsker å se hvordan det blir her videre. Sannsynligvis blir det ingen avklaring i hvor jeg spiller neste sesong før om minst to måneder. Men når jeg skal ta stilling til det, er Nordstrand et alternativ på lik linje med alle andre. Hvis jeg bestemmer meg for å flytte på meg, kan jeg velge og vrake i klubber, sier hun.