Nordtømme til angrep på Ulseth

- Hans jobb er å sørge for minst mulig bråk. Her har han gjort det motsatte.

HARDT UT MOT ULSETH: Petter Northugs kjæreste, Rachel Nordtømme, mener landslagets pressetalsmann, Otto Ulseth, har bidratt til mer bråk rundt avtalen hun gjorde med TV 2 i forbindelse med ski-VM i Holmenkollen.Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
HARDT UT MOT ULSETH: Petter Northugs kjæreste, Rachel Nordtømme, mener landslagets pressetalsmann, Otto Ulseth, har bidratt til mer bråk rundt avtalen hun gjorde med TV 2 i forbindelse med ski-VM i Holmenkollen.Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Petter Northugs kjæreste, Rachel Nordtømme, valgte i dag å trekke seg fra et planlagt engasjement som utegående TV 2-reporter under VM i Holmenkollen.

Friidrettstalentet og kjendisbloggeren hadde i likhet med sportsledelsen i TV 2, sett fram til et samarbeid, men ikke alle i langrennsmiljøet syntes det var en like god idé.

- Jeg ønsket å jobbe for TV2, men det var det visse andre som mente at ikke var lurt. Jeg mener at det ikke hadde vært nødvendig å skape slikt bråk. Jeg tok kontakt med Otto Ulseth etter at han i media hadde avkreftet at det var en avtale mellom meg og TV2, forteller Nordtømme til adressa.no.

- Burde gått til meg først Overfor Adressa erkjenner Nordtømme at all støyen har påvirket henne, og at hun er misfornøyd med måten skilandslagets og Petter Northugs pressetalsmann, Otto Ulseth, har håndtert saken på.

- Han har bidratt til støy. Han burde ha gått til meg først, sier hun.

Det Nordtømme reagerer på, er at Ulseth, da han ble konfrontert med TV 2-avtalen av VG og Dagbladet i går, benektet all kjennskap til TV-jobbing under VM - uten å ha vært i kontakt med Nordtømme selv.

- Så vidt meg bekjent skal ikke Rachel jobbe for TV 2 under VM, men drifte bloggen sin på vanlig måte, sa Otto Ulseth til Dagbladet i går.

- Bare svart på spørsmål Ulseth fastholder i dag at han ikke har gjort noe galt.

- Jeg har ikke gjort annet enn å svare på spørsmål og reist noen problemstillinger til partene. Jeg har snakket både med TV2s sportsledelse og Rachel, som har ringt og bedt om råd, sier han til adressa.no, og forteller videre at han har tatt opp spørsmål om habilitet og grensesetting med partene.
 
- Ingen ville ha engasjert mannen til Erna Solberg som stuntreporter i valgkampen, poengterer Ulseth, som ikke vil si om Petter Northug har vært involvert i saken.

- Negativ energi Nordtømme mener på sin side at Ulseths innblanding har virket mot sin hensikt, selv om det var gjort i beste mening med tanke på kjærestens VM-forberedelser.

- Otto må gjøre det han mener er best for Petter. Men dette kunne ha vært gjort på en annen måte. Hans jobb er å sørge for minst mulig bråk. Her har han gjort det motsatte, sier hun.

Også TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mener saken kunne vært løst bedre.

- Vi har gitt info til Otto der han har følt behov for det. Han har undersøkt i saken. Utover det har vi ført våre samtaler med Rachel. Men det føles som folk rundt henne har kommet inn med negativ energi, heller enn å se dette som noe positivt, sa sportsredaktøren til Dagbladet tidligere i dag.

Døra til en eventuell TV-karriere i framtida er imidlertid ikke lukket for Steinkjer-jenta.

- De fleste så hvilken vei dette gikk. Nå er vi bare glad for at hun har tatt en helt selvstendig avgjørelse. Hennes TV2-engasjement under VM blir ikke noe av, men hun blir helt sikkert å se på vår kanal i framtida, understreket Jansen Hagen.

Rachel Nordtømme har ikke besvart Dagbladets hendvendelser i dag.

- BARE SVART PÅ SPØRSMÅL: Petter Northugs presetalsmann Otto Ulseth mener han ikke har begått noen annen synd enn å svare på spørsmål fra media.Foto: Erik Johansen / Scanpix
- BARE SVART PÅ SPØRSMÅL: Petter Northugs presetalsmann Otto Ulseth mener han ikke har begått noen annen synd enn å svare på spørsmål fra media.Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer