Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifisering: Norge-Tsjekkia - 4 dager igjen

Nordtveit: - Det har vært noen forferdelige kamper

Håvard Nordtveits første sesong i West Ham var tøff. Likevel tar han med seg en positiv følelse inn mot Tsjekkia-kampen.

REVANSJESUGEN: Håvard Nordtveit og de andre Norge-gutta har fått en svak start på VM-kvalifiseringen, og er revansjesugne før lørdagens kamp mot Tsjekkia. Foto: Bjørn Langsem
REVANSJESUGEN: Håvard Nordtveit og de andre Norge-gutta har fått en svak start på VM-kvalifiseringen, og er revansjesugne før lørdagens kamp mot Tsjekkia. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Håvard Nordtveit (26) er tilbake i hjemlandet etter sin første sesong på det øverste nivået i England. Nordtveit fikk 16 kamper for West Ham i Premier League, både som forsvarsspiller og på midtbanen.

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan hans første sesong i Premier League var, svarer Nordtveit kontant:

- Turbulens. Det har gått veldig mye opp og ned. Det har vært noen gode kamper, og noen forferdelige kamper.

Den siste perioden har Nordtveit hatt ferie. Nå er han klar for landskamper mot Tsjekkia på lørdag (VM-kvalifisering) og mot Sverige neste tirsdag (privatlandskamp).

- Vi er revansjesugne og vil vise oss frem for det norske folk. Begge kampene er på hjemmebane. Tsjekkia har vi spilt mot før, de kjenner vi til. Det er en del nye spillere inne her siden sist vi møtte dem, og de er sugne på å vise seg frem. Jeg tror det blir veldig spennende, sier Nordtveit.

HØYDEPUNKTER TSJEKKIA-NORGe (2-1). Video: MAX Vis mer Vis mer

- Tatt ut som forsvarsspiller

I den omvendte kampen i november ble det 1-2-tap i Tsjekkia. Den gangen satt Nordtveit på benken hele kampen. I dagens trening på Bislett ble Nordtveit drillet som midtstopper. Mye kan tyde på at han spiller fra start der mot Tsjekkia også.

- Du har spilt høyreback og defensiv midtbane i West Ham denne sesongen. Hvilken posisjon føler du at du er best i?

- Jeg er tatt ut som forsvarsspiller her, det er hvert fall det som står på innkallinga. Lars (Lagerbäck) vet at jeg både kan bekle midtstopperrollen og den defensive midtbaneplassen. Vi får se hva som skjer.

God form

Som forsvarsspiller får Nordtveit utlevert linker med klipp av Tsjekkias offensive midtbanespillere og spisser før kampen for å være best mulig forberedt. Han føler seg klar for å ta på seg landslagsdrakten for første gang siden 26. mars, da det ble 0-2-tap mot Nord-Irland.

POSITIV AVSLUTNING: Håvard Nordtveit tar med seg en positiv avslutning på sesongen inn mot de kommende landskampene. Her i duell med Liverpools Daniel Sturridge. Foto: Adam Davy/PA via AP
POSITIV AVSLUTNING: Håvard Nordtveit tar med seg en positiv avslutning på sesongen inn mot de kommende landskampene. Her i duell med Liverpools Daniel Sturridge. Foto: Adam Davy/PA via AP Vis mer

- Jeg føler meg i god form, selv om jeg er litt støl etter mye leking med sønnen min hjemme, sier Nordtveit og smiler.

- Jeg fikk noen gode kamper for West Ham på slutten av sesongen og tok det med meg inn i ferien. Det var viktig. Nå er det bare å kjøre på.

VM-KVALIFISERING, GRUPPE C
Tyskland550020-115
Nord-Irland531110-210
Tsjekkia52218-48
Aserbajdsjan52123-87
Norge51045-93
San Marino50051-230
Hele Norges coronakart