Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordtveit får spille den avgjørende U21-kampen

- Jeg drar til Drammen for å vinne.

TIL U21-LAGET: Håvard Nordtveit fikk gult kort mot Sveits, og må stå over kampen mot Kypros i morgen. Men han har blitt klarert for spill for U21-landslaget i den avgjørende EM-playoffkampen mot Frankrike i stedet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
TIL U21-LAGET: Håvard Nordtveit fikk gult kort mot Sveits, og må stå over kampen mot Kypros i morgen. Men han har blitt klarert for spill for U21-landslaget i den avgjørende EM-playoffkampen mot Frankrike i stedet. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Håvard Nordtveit må stå over morgendagens VM-kvalikkamp mot Kypros på grunn av gule kort.

Men i dag satte han kursen fra Haugesund mot Drammen, der han skal delta på U21-landslagets trening klokka 15.00. Borussia Mönchengladbach-spilleren er nemlig klarert for spill i U21-landslagets avgjørende EM-playoffkamp mot Frankrike på Marienlyst i morgen.

Og han ser ikke på U21-kampen som en trøstekamp.

- Det er et sluttspill det er snakk om. Det hadde vært stort for norsk fotball, så jeg drar til Drammen for å vinne - ikke for å hvile, sier Nordtveit til Dagbladet.

Har ventet i helga Da de norske unggutta tapte 0-1 i Frankrike, ble kampen blåst av like etter at Nordtveit og a-landslaget startet sin kamp mot Sveits i Bern. Derfor har Nordtveit først i ettertid sett høydepunktene fra den gode norske U21-kampen. Han tror på mulighetene for avansement i morgen.

- Frankrike har et godt lag, men det har vi også. Det var noen gode sjanser for Frankrike, men det hadde vi også, blant annet skuddet til Jo Inge Berget, sier Nordtveit.

Nordtveit ble forespeilet at det kunne bli aktuelt å spille U21-kamp allerede etter kampene på fredag, men har gjennom helga ventet på den endelige bekreftelsen fra Uefa.

- Det er gøy Det var VG Nett som først meldte at U21-landslaget i dag fikk bekreftet at bundesligaproffen kan spille i morgen.

- Han skal trene med oss og er aktuell for kampen. Det er gøy. Han var med i starten av kvaliken, og spilte sentralt helt til han ble plukket opp. Han kjenner til hvordan vi spiller, sier U21-trener Per Joar Hansen til avisa.

Da Nordtveit fikk karantene etter fredagens kamp, reiste han hjem til Norge i stedet for å bli med a-landslaget til Kypros. I dag fikk NFF den endelige beskjeden om at Uefa gir Nordtveit tillatelse til å spille EM-playoffkampen, melder fotballforbundet på sin nettside.

Flere på a-laget Norge har en brukbar sjanse til å komme til EM-sluttspillet etter 0-1-tap borte mot Frankrike på fredag.

U21-landslaget har klart seg bra selv uten flere av de beste spillerne som egentlig er innenfor aldersgrensa til å spille for laget, fordi de er tatt ut på a-landslaget.

I tillegg til Nordtveit var Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem og Joshua King tatt ut til a-troppen i utgangspunktet, i tillegg til at Valon Berisha ble flyttet opp til a-laget da Mohammed Abdellaoue meldte forfall.