<strong>ENDELIG TILBAKE:</strong>  Håvard Nordtveit får starte sin første ligakamp for Borussia Mönchengladbach i morgen kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ENDELIG TILBAKE: Håvard Nordtveit får starte sin første ligakamp for Borussia Mönchengladbach i morgen kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Nordtveit får starte for første gang denne sesongen

- Jeg har jobbet utrolig hardt, og det gir resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter seks serierunder med benkesliting fra start får Håvard Nordtveit tillit fra start når Borussia Mönchengladbach møter Augsburg i morgen kveld.

Det bekrefter trener Lucien Favre på klubbens egne hjemmesider.

- Håvard har blitt involvert litt seinere denne sesongen, Granit Xhaka og Christoph Kramer har gjort det bra, og det er grunnen til at han ikke har startet hittil, sier Favre.

Trolig får Nordtveit erstatte Xhaka i en noe mer offensiv rolle enn vanlig på midten, mens Oscar Wendt kommer inn for den skadde kapteinen Filip Daems.

- Mange tror Håvard primært er en defensiv midtbanespiller, men han er også teknisk og flink til å gå framover med fart. Han har også styrken som skal til for å bryte gjennom forsvaret, roser Lucien Favre.

Nordtveit selv har vært tålmodig til tross for lite spilletid.

- Det er alltid kjekt å få starte. Jeg har jobbet utrolig mye og hardt med meg selv, og det har det blitt resultater av. Jeg har alltid hatt det i bakhodet: De som jobber og bare holder fokus, og gjør det de skal på banen, de får mulighetene og resultatene de fortjener, sier han til Dagbladet.

- Jeg fikk min 100. Bundesliga-kamp sist uke, så nå skal jeg selvfølgelig prøve å få enda mer erfaring under beltet. Som ung spiller er Bundesliga en fantastisk arena. Så får vi satse på at vi klarer å levere en god bortekamp i morgen, det hadde vært utrolig kjekt å ta med seg tre poeng hjem, sier Nordtveit.

Borussia Mönchengladbach ligger som nummer fem i Bundesliga før morgendagens oppgjør, med tre seire og tre tap etter seks kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer