TERPER TEKNIKK: Håvard Nordtveit på trening med U-21-landslaget på Viking stadion i går. Foto: Tommy Ellingsen
TERPER TEKNIKK: Håvard Nordtveit på trening med U-21-landslaget på Viking stadion i går. Foto: Tommy EllingsenVis mer

Nordtveit føler seg som en 12-åring på trening

- I Borussia gjør vi teknikk-øvelser som da vi var små.

STAVANGER (Dagbladet): På tross av den pågående diskusjonen om nivået i norsk fotball, var det god stemning under treningen for U21-landslaget i går.

I kveld møter de norske ungguttene Belgia. Bundesliga-spiller Håvard Nordtveit (21) har fått med seg fotball-debatten og forteller hva som blir gjort på treningsfeltet i hans tyske klubb.

- I Borussia holder vi fremdeles på med teknikk-øvelser vi drev med da vi var små. Du står alltid igjen en halvtime etter hver trening og jobber for å få bedre teknikk med ball, sier Nordtveit til Dagbladet etter siste trening før kveldens landskamp. 

- Terping I Dagbladet i forrige uke uttalte spillerutvikler og tidligere landslagskaptein Hallvar Thoresen at tanken om lagstruktur og utholdenhet i norsk fotball har gått på bekostning av tekniske ferdigheter og ballkontroll.

- Jeg tror det er mye opp til hver enkelt trener og hvilken filosofi de har. Om Norge generelt må bli bedre på teknikk, vet jeg ikke. Det er noen i Tippeligaen med vanvittig gode ferdigheter. Men når du ser på de store ligaene, så er jo det klart at de er bedre rent teknisk, påpeker Nordtveit.

- Det finnes treningstilfeller som minner om Norge i Tyskland og. Men i Borussia er det ekstremt mye terping. Av og til lurer du på om du er 12 år igjen, sier Bundesliga-proffen og ler, før han legger til:

- Men du merker fort at du får igjen for det i kamp. Når du får den teknikken i laget slipper du å løpe like mye når du har ballen, fordi man blir så ballsikker.

Positiv til U23 Til neste år vil Nordtveit og flere av de andre landslagsgutta være for gamle for spill for U21. Derfor ser han positivt på det nyopprettede U23-landslaget. 

- Det er et fantastisk tiltak for de som ligger i vannskorpa til A-landslaget. De har en annen mulighet til å vise seg på en internasjonal arena. Jeg tror absolutt dette er positivt, sier Nordtveit som er tatt ut til U23-troppen som skal møte Tyrkia 14.november.

- Det blir spennende å se hvordan de andre U23-lagene er. Det er nok et godt nivå vi får bryne oss på. 

Men i første omgang er han klar for Belgia i kveld.

- Vi har analysert hvordan de spiller, og det er absolutt muligheter til å ta poeng, spår Nordtveit.

- Enkel oppgave Marcus Pedersen virket frisk under gårsdagens trening og spissen mener han har hatt en postiv utvikling i Vitesse denne høsten.

- Alt har vært veldig mye bedre. Jeg har spilt mer, begynner å finne formen og får tillit. Også har jeg scoret et mål, sier Pedersen og smiler lurt.

- Hva vet du om Belgia?

- Jeg vet ikke så mye. Jeg vet bare at jeg må score mål. Det er oppgaven min.

Trener Per Joar Hansen karakteriserer laget som tøff motstand.

- Det er spillere fra alle topplagene i Belgia, fra Premier League og fra den franske toppligaen, så det er et veldig godt lag. Individuelt gode ferdigheter, gode på kortpasningsspill og gode på å holde ballen i laget. Da er det viktig at vi er aggressive og fremoverrettet.