Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordtveit gikk på en smell hjemme mot Dinamo Kiev

Tapte 1-3 i Champions League-kvalifiseringen.

I TRØBBEL: Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach er i trøbbel etter 1-3 tap i første kvalifiseringskamp til Champions League. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
I TRØBBEL: Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach er i trøbbel etter 1-3 tap i første kvalifiseringskamp til Champions League. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach får en stri vei mot mesterligaen etter 1-3-tap hjemme for Dinamo Kiev i kvalifiseringen tirsdag.

Det startet godt for tyskerne da Alexander Ring gjorde 1-0 etter 12 minutter, men Dinamo-laget som har forsterket kraftig siden forrige sesong vendte det hele før pause med scoringer av Taras Mikhalik og Andrej Jarmolenko.

Ti minutter før slutt punkterte Luuk de Jong kampen da han laget selvmål for vertene.

- Vi spilte ganske bra og gjorde et fint mål. Men vi må ikke miste konsentrasjonen. Kampen varer ikke i 30 minutter, men 90, sa Mönchengladbachs sveitsiske trener Lucien Favre til DPA etter kampen.

Liten mulighet Han ga Nordtveit 73 minutter på banen for, men nordmannen maktet ikke å hjelpe laget mot et godt utgangspunkt før returkampen i Kiev neste uke. Sjansen til å nå det første gruppespillet i mesterligaen noensinne, er omtrent borte for Mönchengladbach.

- Det blir svært, svært vanskelig i returkampen, slo Favre fast.

Stemningen i det tyske laget var hakket lystigere da et flott innlegg av Juan Arango ble plukket opp av Ring tidlig i kampen. Han rundet Dinamos høyreback og fant nok rom til å sette ballen inn i det nærmeste hjørnet.

- Vi tok fortjent ledelsen, men så slapp vi inn to dumme mål. Da blir det vanskelig å snu spillet mot et slikt lag, istemte venstreback Filip Daems.

Effektivt Dinamo-lag For ukrainerne var på ingen måte hektet av. Nyervervelsen Miguel Veloso slo en corner etter 27 minutter som Mönchengladbach-forsvaret kun fikk halvklarert. Mikhalik limte ballen i mål med en flott avslutning.

Deretter var det Jarmolenkos tur til å vise seg fram. 22-åringen ble lekkert spilt igjennom av Denis Garmasj før han lurte Álvaro Domínguez med en overstegsfinte og satte ballen lavt inn i korthjørnet.

I annen omgang startet gjestene best, men måtte hovedsakelig nøye seg med skudd fra distanse mot et kompakt Dinamo-forsvar. Og da en presset De Jong forsøkte å klarere et Veloso-innlegg, men i stedet dyttet den i eget mål, var ukrainernes flotte prestasjon et faktum.

- Jeg er optimist, men nå ser det meget tøft ut, sa Mönchengladbach-spiss Mike Hanke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media