Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifisering: Norge - Tsjekkia

Nordtveit kan forsvinne fra West Ham: - Ikke sånn jeg hadde sett for meg at det skulle bli

Sliter i Premier League. Interesse fra tre klubber i Bundesliga. - Jeg lar spekulasjonene ligge, sier han.

 KLAR FOR KAMP: Håvard Nordtveit har trent med landslaget hele den siste uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
 KLAR FOR KAMP: Håvard Nordtveit har trent med landslaget hele den siste uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Tsjekkia, på Eurosport klokka 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre tyske klubber skal være ute etter West Ham-spiller Håvard Nordtveit (26). Selv utelukker han ikke en retur til Bundesliga.

Landslagsspilleren har trøblet i sin første sesong i Premier League. Skader og varierende spilletid har vært hverdagen.

- Det var ikke sånn jeg hadde sett for meg at det skulle bli, innrømmer Nordtveit, som ble kjøpt inn som defensiv midtbanespiller fra Borussia Mönchengladbach.

Ifølge det velrenommerte magasinet Kicker er nordmannen et navn som figurerer i klubblokalene til Hoffenheim. Laget kom på fjerdeplass i Bundesliga denne sesongen. Det betyr mulighet for spill i Champions League.

Fire år igjen

Også blant klubbtopper i Bayer Leverkusen og Wolfsburg er Nordtveit et navn på leppene, hevder den tyske publikasjonen.

- Foreløpig lar jeg spekulasjonene ligge. Jeg har fortsatt fire år igjen av kontrakten med West Ham. Jeg forholder meg til den. Og jeg gjør meg klar til å være med i oppkjøringen til den nye sesongen. Den starter i juli.

TRØBBEL: Håvard Nordtveit har slitt med skader denne sesongen, men har meldt se klar til Tsjekkia-kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRØBBEL: Håvard Nordtveit har slitt med skader denne sesongen, men har meldt se klar til Tsjekkia-kampen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nordtveit vil likevel ikke utelukke at han en dag vender tilbake til Bundesliga. Fra 2011 til 2016 hadde han suksess i Borussia Mönchengladbach.

- Ja, jeg hadde suksess i Tyskland. Absolutt. Jeg var der i nesten seks år. Jeg vil aldri avvise en retur til Bundesliga.

Skader

Nordtveit og Norge møter Tsjekkia i VM-kvaliken i kveld. Spenningen rundt 26-åringen er - som alltid - om han vil bli brukt som midtstopper eller i en defensiv midtbanerolle. Samtidig er spørsmålet hvor god Nordtveit er etter sesongen i Premier League. Mye skyldes skader.

- Knær, ankler og hofter. Jeg har hatt vondt absolutt alle steder. Jeg tror det har noe med alderen å gjøre. Jeg begynner å bli gammel.

Reaksjon

Litt mer alvorlig legger han til:

- Det har vært små ting hele veien. Jeg har fått en reaksjon på en reaksjon, og så har det bare ballet seg på. Det startet med en belastningsskade. Det kan ha litt å gjøre med at jeg løp på hardt underlag i sommerpausen. I år skal jeg slappe mer av, så starter jeg på null når sesongoppkjøringen starter.

Kontrakt

West Ham endte på 11. plass under den karismatiske bossen Slaven Bilic.

- Det viktigste var å få ny kontrakt. Og så begynner både spillerne og fansen å bli mer komfortable med den nye Olympiastadion. Det er enklere når vi får gjort den til vår egen.

Treningene med landslaget denne uka har handlet om terping og atter terping.

- Sånn var det under Lucien Favre i Borussia også. Til sjuende og sist vet du hva du skal gjøre, påpeker Nordtveit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!