MØTER KOMPISEN: Håvard Nordtveit møter lagkameraten Oscar Wendt på Ullevaal stadion i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
MØTER KOMPISEN: Håvard Nordtveit møter lagkameraten Oscar Wendt på Ullevaal stadion i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Nordtveit møter beste-kompisen i kveld: - Savner ham utenom sesongen

Norsk-svensk «bromance».

LILLESTRØM (Dagbladet): I kveld tar Per-Mathias Høgmos Norge imot erkerival Sverige til treningskamp på Ullevaal stadion.

Men selv om det er «söta bror» som står på motsatt banehalvdel, er landslagsgutta ikke akkurat på Northug-nivå når det gjelder å håne naboen i øst.

- Det er alltid litt realisering mellom Norge og Sverige. Selv om det er en treningskamp så er det viktigste å få noe godt ut av det. Det viktigste blir å unngå skader før Aserbajdsjan-kampen fredag, sier Håvard Nordtveit til Dagbladet.

Møter bestekompisen For midtstopperens del blir det imidlertid et spesielt møte i kveld. Han møter nemlig lagkompis i Borussia Mönchengladbach, Oscar Wendt (29).

- Det jeg gleder meg mest til er å spille mot kameraten min, Oscar Wendt. Jeg kommer nok til å ha et smil på lur hele kampen, sier vestlendingen.

Nordtveit og venstrebacken Wendt var begge viktige brikker på Borussia Mönchengladbachs vei mot en knallsterk 3. plass i Bundesliga denne sesongen. Det kvalifiserte laget for Champions League-spill neste sesong.

- Har det blitt noe mobbing mellom dere i forkant av nabokampen?

- Nei, Oscar er en ganske rolig type. Han sa vel i et intervju her om dagen at de kommer til Ullevaal for å vinne, men det har ikke vært noe annet. Han er kanskje litt tøffere i kjeften enn oss nordmenn, men det er ikke noe sånn «trash-talk».

- Savner ham Nordtveit og Wendt er blitt gode kompiser i Tyskland de siste årene, og når laget er på bortekamp, bor de alltid på rom.

- Vi er sammen hver dag hele hele året bortsett fra i sommerferien, så jeg savner ham nesten litt nå. Vi omgås veldig mye, og kjenner hverandres rutiner veldig godt, sier Nordtveit.

BAUTA: Håvard Nordtveit har så langt vært selvskreven på Per-Mathias Høgmos Norge. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BAUTA: Håvard Nordtveit har så langt vært selvskreven på Per-Mathias Høgmos Norge. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nordmannen har vært litt inn og ut av laget sesongen som har vært i Tyskland, men han tar det som et godt tegn at han får draktnummer seks til fordel for sitt gamle nummer, 16, neste sesong.

- Det er fint å prøve noe nytt. Jeg har en fin posisjon i klubben, og nå skal vi spille i Champions League. Jeg startet nesten halvparten av Bundesliga-kampene denne sesongen, og har vært involvert i Europa League og cupen. Jeg ser ikke for meg at jeg skal gå et hakk ned nå, sier han.

Gode signaler Nordtveit har samtidig fått gode signaler fra trener Lucien Favre med tanke på neste sesong.

- Som det er nå, ser jeg for meg å få mye mer spilletid neste år. Det har jeg også fått indikasjoner på. Når man presterer såpass bra, så hadde sikkert en del vært negative hvis de ikke hadde mer spilletid, men jeg har snakket med treneren, og han vil ha med meg videre. Det er fint å få med seg inn i sommerferien.

• Norge møter Sverige (treningskamp) i kveld klokka 20.02 (!) og Aserbajdsjan (EM-kvalik) på fredag. Begge kampene sendes på Max.

GODE KAMERATER: Her jubler Nordtveit og Oscar Wendt for svenskens scoring mot Borussia Dortmund i april i år. Foto: EPA / FEDERICO GAMBARINI / NTB Scanpix
GODE KAMERATER: Her jubler Nordtveit og Oscar Wendt for svenskens scoring mot Borussia Dortmund i april i år. Foto: EPA / FEDERICO GAMBARINI / NTB Scanpix Vis mer