KVALIK-KLAR: Håvard Nordtveit og Hoffenheim møter Liverpool i Champions League-kvalifisering i kveld. Robert Lewandowski og Bayern München er allerede kvalifisert. Foto: AP Photo/Martin Meissner
KVALIK-KLAR: Håvard Nordtveit og Hoffenheim møter Liverpool i Champions League-kvalifisering i kveld. Robert Lewandowski og Bayern München er allerede kvalifisert. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

Champions League-kvalifisering: Hoffenheim-Liverpool

Nordtveit om forskjellene mellom Premier League og Bundseliga: - Tempoet er høyere og det er mer fysikk

Håvard Nordtveit (27) fikk det tøft i England. Nå er han tilbake i Bundesliga. Der mener han at det er lavere tempo og mindre fysikk.

(Dagbladet): I kveld møter Liverpool Hoffenheim i siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet i Champions League. På Hoffenheim finner vi en ganske fersk nordmann, som ikke fikk det helt til i Premier League for West Ham forrige sesong.

Håvard Nordtveit fra Vats utenfor Haugesund fikk 16 kamper for West Ham i 2016/2017-sesongen: Elleve før nyttår og fem i 2017. West Ham hadde en noe skuffende sesong, og endte på 11. plass. Også Nordtveits sesong var preget av mange skuffelser.

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan han vil beskrive sesongen som Premier League-spiller i West Ham, svarer han følgende (intervjuet ble gjort mens han var West Ham-spiller):

- Turbulent. Det gikk veldig mye opp og ned. Noen kamper var gode, mens noen var forferdelige. Det er frustrerende at jeg ikke fikk den samme stabiliteten som jeg hadde da jeg spilte for Borussia Mönchengladbach i Bundesliga.

Lite spilletid

Nå er han tilbake i Bundesliga, der han hadde suksess fra 2011-2016. Det ble mange gode opplevelser som Borussia Mönchengladbach-spiller. Han klarte imidlertid ikke å stabilisere seg i den samme flytsonen da han flyttet til England med kone og to barn for å prøve seg i West Ham forrige sesong.

Som nevnt tidligere slet han mye med spilletid, spesielt etter nyttår.

MOT BAYERN: Håvard Nordtveit i aksjon mot Juan Bernat og Bayern tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
MOT BAYERN: Håvard Nordtveit i aksjon mot Juan Bernat og Bayern tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det gikk ikke så bra som jeg hadde håpet på i sesongstarten. Det er vanskelig mentalt når du ikke får spille. Du må egentlig bare vente til du får muligheten og trene hardt. Dagene blir lange, forteller Nordtveit til Dagbladet.

Mer tid i Bundesliga

I kveld møtes de to tabellfirerne fra Bundesliga og Premier League hverandre i det første av to kvalifiseringsoppgjør til Champions League. Returoppgjøret spilles på Anfield 23. august. Nordtveit har opplevd begge ligaene, og sammenlikner de slik:

- Du får ikke så mye tid med ballen i Premier League som i Bundesliga. I Premier League er motspillerne på deg som klegger, og det er noe du må tenke på og omstille deg til.

- I tillegg er Premier League mer fysisk. Tempoet er høyere, det går i ett i 90 minutter. Det passer sjelden å hvile med ballen i laget i to minutter. Du skal heller pushe ballen opp i feltet og vinne andreballer. Plutselig får du ballen i fjeset igjen. Det er underholdende for de som ser på men det er krevende å være utpå der og spille, sier han.

Så får vi se, da. Etter returoppgjøret på Anfield får vi svaret på om det blir England eller Tyskland som får med fire lag i årets Champions League. Første kamp spilles i kveld, og vises på Viasat Fotball klokken 20.45.