Nordtveit sa nei til ny kontrakt i Arsenal

Tålmodigheten tok slutt for 20-åringen.

BLE SPÅDD EN STOR ARSENAL-KARRIERE: Arsene Wenger dro personlig til Haugesund for å overbevise Håvard Nordtveit om å komme til Arsenal, og han fikk viljen sin. Men etter tre og et halvt år uten førstelagskamper valgte nordmannen selv å stikke fra Emirates - for karrierens skyld. Foto:  Keith Hammett/Dagbladet
BLE SPÅDD EN STOR ARSENAL-KARRIERE: Arsene Wenger dro personlig til Haugesund for å overbevise Håvard Nordtveit om å komme til Arsenal, og han fikk viljen sin. Men etter tre og et halvt år uten førstelagskamper valgte nordmannen selv å stikke fra Emirates - for karrierens skyld. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka skrev Håvard Nordtveit (20) under for Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach, etter tre og et halvt år i Arsenal.

Nordmannen fikk ikke en eneste A-lagskamp i løpet av tida på Emirates, men Arsenal forsøkte likevel å gi ham ny kontrakt. Nordtveit lot seg ikke friste.

- Han fikk tilbud om ny kontrakt i Arsenal, og har hatt det ganske lenge nå. Vi har vært i dialog med dem i et års tid om forlengelse av kontrakten. Men det handlet ikke om penger for Håvard. Karrieren hans var langt viktigere, sier agent Jim Solbakken til Dagbladet.

- Trente ikke en gang med førstelaget Arsenal-bloggen younggunsblog.co.uk skriver at det dreide seg om en ny treårskontrakt, hvor direktør Ivan Gazidis har ledet forhandlingene fra klubbens side.

Nordtveit startet flere av treningskampene for A-laget i sommer og gjorde sakene sine bra. Like før sesongstart uttalte han følgende til VG:

- Jeg har aldri vært nærmere enn nå.

Men da alvoret tok til havnet 20-åringen langt bak i køen igjen - og nå var han ikke villig til å vente lenger. Arsene Wenger uttalte seg om Nordtveit på fredagens pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer