Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordtveit til Gladbachs nettside: - Jeg skal tilbake til England

Bekrefter at han forlater Tyskland.

FORLATER TYSKLAND: Håvard Nordtveit fortsetter karrieren i England. Foto: NTB Scanpix
FORLATER TYSKLAND: Håvard Nordtveit fortsetter karrieren i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Håvard Nordtveit forlater Borussia Mönchengladbach etter sesongen. Overfor klubbens nettside bekrefter han at England er neste stoppested.

I et lengre intervju forteller Nordtveit hvordan det er å forlate klubben han har vært en del av i over fem år.

- Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse. Jeg vet hva jeg har her i Borussia. Jeg elsker klubben og har hatt over fem fantastiske år her. Jeg har venner både på laget og i klubben for øvrig, sier han.

- Samtidig så er jeg bare 25 år, og nå hadde jeg sjansen til å ta karrieren i en ny retning og starte et nytt eventyr. Det gjør vondt å forlate Gladbach. Dette er ikke en avgjørelse jeg gjør for å sverte Gladbach, men for å prøve noe nytt, fortsetter nordmannen.

England Haugalendingens neste klubb er foreløpig ikke kjent, men han bekrefter at han skal til England. Flere medier melder at London-klubben West Ham er den neste arbeidsgiveren.

- Jeg kan si at jeg skal tilbake til England. Jeg var der som unggutt og spilte for Arsenal da jeg var 17. Men jeg fikk aldri en kamp i Premier League. England er det store målet for alle spillere i Norge, sier han.

Spill i Europa Et lite hint gir Nordtveit om sin neste klubb. På spørsmål om Gladbach får et gjensyn med nordmannen i mesterligaen eller europaligaen, svarer han følgende:

- Det er mulig. Jeg skal fremdeles gi alt i mine siste kamper her, slik at Borussia kan være med i Europa neste år. Helst i mesterligaen, men europaligakvalik hadde også vært et godt resultat, sier Nordtveit.

Etter 26 serierunder ligger Gladbach på 4.-plass i Bundesliga.

Nordtveit ble tatt av banen med en mindre skade mot Frankfurt forrige serierunde, men han skal være klar til fredagens kamp mot Schalke.

- Ja, det går bra. Jeg skal ikke gå glipp av noen kamper, avslutter han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram