UHELDIG: Håvard Nordtveit var uheldig og styrte ballen i nettet på Liverpools 2-1-scoring. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
UHELDIG: Håvard Nordtveit var uheldig og styrte ballen i nettet på Liverpools 2-1-scoring. Foto: REUTERS/Ralph OrlowskiVis mer

Liverpool i Champions League

Nordtveit uheldig og scoret selvmål da Liverpool tok første stikk i Champions League-playoff

Mens Liverpools nye stortalent scoret og hylles.

Hoffenheim - Liverpool 1-2

(Dagbladet): Liverpool tok med seg en viktig seier i første oppgjør mot Hoffenheim i Champions League-playoff tirsdag kveld.

Først var det unggutten Trent Alexander-Arnold som sendte Merseyside-laget i føringen, før James Milner sendte ballen via Håvard Nordtveit og i mål med et kvarter igjen.

Helt på tampen scoret Hoffenheim et mål som holder liv i returkampen.

- Det var viktig for oss. Det er et godt lag, de er sterke, men vi presterte også veldig bra. Vi skulle nok scoret to eller tre ganger til, sier Jürgen Klopp til Viasat.

Ingen Coutinho

Liverpool-stjerna Philippe Coutinho var ikke å finne i troppen som tok turen til Tyskland tirsdag kveld. Både hos Viasat-studio og ekspertene i BT Sport ble det tolket som et tegn på at brasilianeren er i ferd med å signere for Barcelona - klubben han har vært linket til i hele sommer.

I startoppstillingen til Hoffenheim var på sin side norske Håvard Nordtveit ikke å finne. Nordmannen kom inn rett etterpause, og fikk 40 minutter på banen - og var uheldig da, ved Milners scoring.

Hoffenheim gikk ut i hundre, og hadde flere gode muligheter de første minuttene. Og allerede etter ti minutter ble det dramatikk.

Straffebom og perlescoring

Serge Gnabry ble felt av Dejan Lovren i 16-meteren. Straffespark. Vertene hadde muligheten til å skaffe seg en strålende start på kampen.

Men Andrej Kramaric klarte ikke å overliste Simon Mignolet i Liverpool-buret, som gikk riktig vei og reddet straffesparket.

Liverpool spilte seg bedre inn i kampen, og derfor var det ikke ufortjent at de tok ledelsen ti minutter før pause. Da var det unge Trent Alexander-Arnold (18) som svingte inn et lekkert frispark fra 20 meter.

HYLLES: 18-årige Trent Alexander-Arnold. Foto:  REUTERS/Ralph Orlowski
HYLLES: 18-årige Trent Alexander-Arnold. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer

Det fikk Liverpool-gutten mye ros for.

- Et frispark som var like spektakulært som navnet, meldte BBC-ekspert og tidligere fotballspiller Gary Lineker på Twitter.

Tidligere Liverpool-spiller Steven Gerrard supplerte i TV-sendinga på britiske BT Sport:

- Det er et fantastisk mål. For en kveld for gutten. Han kommer til å bli en toppspiller. (Nathaniel) Clyne må passe seg, for han her kommer til å puste ham i nakken (om backplassen, journ. anm), sa Gerrard.

Store sjanser

UHELDIG: Håvard Nordtveit var uheldig på Liverpools andre scoring. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
UHELDIG: Håvard Nordtveit var uheldig på Liverpools andre scoring. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer

Hoffenheim hadde en sjanse til å komme likt rett før pause. Gnabry var sterk mot Liverpool-forsvarerne Alberto Moreno og Dejan Lovren, og forsøkte seg fra kort hold. Nok en gang gjorde Mignolet en god involvering da han reddet forsøket, men ballen havnet ute hos Sandro Wagner - som skjøt i stolpen.

Liverpool fikk en ny sjanse rett etter hvilen. Sadio Mané gjorde godt forarbeid på kanten, og spilte inn foran mål der Roberto Firmino hadde muligheten til å sette ballen kontant i mål. Forsøket ble imidlertid reddet av keeper Oliver Baumann.

Liverpool tok helt over. Et kvarter før slutt la de dermed på til 2-0. James Milner prøvde seg med et frekt skudd fra skrått hold. Ballen gikk hårfint via brystet på Nordveit og i mål.

Fem minutter før slutt fikk Hoffenheim en redusering, noe som gjør at det likevel lever noe spenning i oppgjøret. Innbytter Mark Uth dempet lekkert ballen på brystet før han avsluttet kontant i mål bak Simon Mignolet.