BLIR SAMMENLIKNET: Håvard Nordtveit (til høyre) har fått høre likheten mellom ham og Pascal Gross. Sistnevnte spiller i Brighton, men var i Hoffenheim tidligere. Foto: NTB scanpix
BLIR SAMMENLIKNET: Håvard Nordtveit (til høyre) har fått høre likheten mellom ham og Pascal Gross. Sistnevnte spiller i Brighton, men var i Hoffenheim tidligere. Foto: NTB scanpixVis mer

Island - Norge

Nordtveits dobbeltgjenger forvirrer

- Jeg har hørt rykter, sier landslagsspilleren, som har hevet seg mesterlig i Bundesliga-klubben Hoffenheim.

  • Island - Norge, lørdag kl. 22.00

SANDVIKA (Dagbladet): Det sies at de fleste har en dobbeltgjenger. Og med sju-åtte milliarder mennesker på jorda, skulle det nesten bare mangle.

Likheten mellom fotballandslagets midtstopper - Håvard Nordtveit (27) - og Brightons midtbanespiller - Pascal Gross (26) - er blitt et tema helt inn i garderoben til den tyske klubben Hoffenheim..

KOPIEN: Pascal Gross, Brighton-spiller.
KOPIEN: Pascal Gross, Brighton-spiller. Vis mer

På sosiale medier har enkelte lurt på om Hoffenheim-spiller Nordtveit har meldt overgang til Brighton i England. Det har han ikke. Andre igjen har lurt på om Gross fortsatt er i Hoffenheim.

Gross er tysker og spilte i Hoffenheim fra 2008 til 2011. Siden i fjor har han vært i Premier League-klubben Brighton.

- Jeg har hørt rykter om likheten. Han er yngre enn meg, så det må jo være han som blir sammenliknet med meg, fleiper Nordtveit.

Vi viser ham et bilde:

- Vi ser ut som brødre. Det kan være noe i dette. Vi har de samme markante øynene. Jeg har litt mer skjeggvekst. Vi får gi ham et par dager til, så blir han enda mer lik.

På sosiale medier blir likheten kommentert:

- Er det bare meg, eller er Pascal Gross og Håvard Nordtveit kliss lik? spør en person på Twitter.

- Pascal Gross leverer både på banen for Brighton og som Håvard Nordtveit look-a-like, skriver en annen.

Nordtveit er på plass i Oslo der Norge forbereder privatlandskamp mot Island lørdag. Fotballmessig smiler livet. Hoffenheim endte helt oppe på tredjeplass i Bundesliga, bak Bayern München og Schalke 04. Det betyr Champions League-spill neste sesong. Og Nordtveit utviklet seg til å bli en viktig brikke på laget.

Etter en del kritikk i Tyskland - som gikk på at han som Hoffenheims nest dyreste spiller gjennom tidene ikke leverte - har nordmannen hevet seg betraktelig. Fra begynnelsen av desember til midten av mars spilte han omtrent ikke kamper. Men i de siste kampene har han vært med for fullt.

ORIGINALEN: Håvard Nordtveit, her fra tida i Borussia Mönchengladbach.
ORIGINALEN: Håvard Nordtveit, her fra tida i Borussia Mönchengladbach. Vis mer

- Det er små marginer, sier Nordtveit når vi møter ham på spillerhotellet i Sandvika.

- Selv om jeg ikke spilte, fikk jeg gode indikasjoner på at jeg gjorde det bra på trening og sto på. Det gjelder å være positiv overfor lagkameratene. Du kan ikke gå rundt og surmule. Når du får sjansen, føler du at de andre spillerne støtter deg.

Han fikk en liten føling med baksida av låret i den nest siste kampen mot Stuttgart. Men noen rolige dager i Haugesund ser ut til å ha hjulpet. Nordtveit ønsker å være på laget landslagstrener Lars Lagerbäck starter med på lørdag.

Samtidig betyr Island noe helt spesielt. Kona Anna er fra vulkanøya.

- Jeg er der som regel hvert år, sier Nordtveit, som også forstår islandsk.

Den VM-klare nasjonen kan fort bli en helt annen utfordring enn Australia og Albania i mars. Norge vant begge oppgjørene.

- Vi kan ikke tro at det går på skinner. Vi må tilbake til den samme aggressiviteten som i de to siste kampene, sier Nordtveit.