Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norendal endte på sjetteplass i det som kan ha vært hennes siste OL

Silje Norendal gikk for gull, men etter tre hopp strakk det ikke til i Big Air-finalen.

Ikke medalje: Silje Norendal endte på en sjetteplass i Big Air-finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Ikke medalje: Silje Norendal endte på en sjetteplass i Big Air-finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På forhånd anslo Silje Norendal at det var en fordel for henne å starte tidlig i finalen, for da rakk hun ikke å bli nervøs.

- Jeg går for gull jeg, og håper på medalje, sa Norendal til Dagbladet like etter at hun kvalifiserte seg til finalen.

I finalen åpnet hun med en «cab 900», samme triks som hun gjorde i kvalifiseringen. Det resulterte i 70,5 poeng og en komfortabel start. Dermed kunne hun senke skuldrene litt før de neste hoppene.

Før andre runde lå Norendal på en sterk sjetteplass. Og da var det klart for en «backside 720», som hun ble belønnet med 61 poeng for.

Da hun i tredje runde prøvde å forbedre sitt første triks, landet hun dessverre med rumpa i snøen. Dermed ble runden strøket, og hun ble stående med totalt 131,5 poeng.

Det betyr at hun endte på en sjetteplass. Kampen om gullet sto imidlertid mellom amerikaneren Jamie Anderson og østerrikeren Anna Gasser. På mesterlig vis tok sistnevnte det siste stikket i den avsluttende runden.

Mulig farvel

Silje Norendal har tidligere sagt at dette er hennes siste OL. I intervjuet etter finalen åpnet hun for å kanskje snike seg inn i et nytt OL likevel.

- Etter så mange opp- og nedturer tenker jeg at det er greit. Men alt kan skje i OL - kanskje om fire år så sniker jeg meg inn.

- Jeg tror på gode resultater de neste åra, men om dette blir siste OL, som det sannsynligvis blir, er det helt greit, sier hun til Eurosport.

Norendal var imidlertid fornøyd med å ha deltatt i en såpass spennende finale, selv om hun ikke er overbegeistret for sine egne prestasjoner.

- Jeg gjør fortsatt en stor feil på det første hoppet. Og det tredje hoppet er første gang jeg har falt på det trikset. Det kunne vært verre i dag, sa hun.

MULIG FARVEL: Silje Norendal har tidligere opplyst om at dette blir hennes siste OL. Det endte uten medalje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MULIG FARVEL: Silje Norendal har tidligere opplyst om at dette blir hennes siste OL. Det endte uten medalje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Gikk så vidt

Natt til mandag maktet Silje Norendal så vidt å kvalifisere seg til finalen.

Det ble mye neglebiting for fjorårets X-games-vinner, men til slutt landet hun en «cab 900» og gikk videre som den tiende av de totalt tolv som kvalifiserte seg til finalen.

- Det var mine to dårligste hopp her. Altfor dårlig egentlig. Jeg hadde ei kjempetrening nylig, hvor alt satt. I dag ble det altfor mange feil, sa hun til Dagbladet etterpå.

- Nå er jeg bare glad for at jeg kom meg videre.

- Hva skjedde?

- Jeg vet ikke helt. Men nervene tok meg skikkelig. Jeg droppet jo ganske seint, og ble stående der oppe og se på de andre. Nervene bare bygde og bygde seg opp inn meg. Jeg var liksom ikke helt til stede.

Sur fjerdeplass

I Slopestyle-finalen for halvannen uke siden ble det bare nesten for Norendal, som endte på den sure fjerdeplassen.

Finalen var sterkt preget av værmarerittet som rammet Pyeongchang i starten av lekene, og det var tydelig at utøverne sleit i vinden. Da Norendal ble intervjuet like etterpå, kjempet hun for å holde igjen tårene.

- Jeg ville egentlig bare sette meg ned på toppen og begynne å gråte. Jeg føler at jeg er blitt robbet for en tredjeplass, sa hun til Eurosport. ​

- Dette har du snakket så mye om, den OL-medaljen som du har så lyst på. Hvordan er det å stå her nå?

- Nei, det er litt vanskelig, sa hun og kjempet tappert mot tårene. ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!