Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norendal klinte til i siste run og vant X-Games-gull

Andre år på rad.

JAKTET DOBBEL: Og det klarte jammen meg Kongsberg-jenta Silje Norendal. Foto: Snowboardforbundet
JAKTET DOBBEL: Og det klarte jammen meg Kongsberg-jenta Silje Norendal. Foto: Snowboardforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag stilte Silje Norendal på toppen av slopestyle-løypa i X-Games i Aspen i jakt på en reprise fra i fjor. Da vant 21-åringen den prestisjetunge konkurransen. Sånt blir det knyttet forventninger til.

I sitt første run viste Kongsberg-jenta hva hun er god for, og kjørte til en score på 90.66 - og la seg rett i ledelsen. I andre run slo derimot USAs stjernekjører Jamie Anderson til med et superrun og la seg foran Norendal.

Det hjalp imidlertid lite når Silje Norendal klinte til i siste run og vant gull for andre år på rad.

Nerver Med et imponerende sisterun sikret hun seg en score på 93.66.

- Hennes beste omgang. Silje kjørte feilfritt, konkluderte NRK-ekspert Tom Hovde.

Norendal legger ikke skjul på at hun var nervøs før hun satte utfor.

- Jeg er veldig stolt over meg selv at jeg klarte å lande tre omganger. Til vanlig er jeg fornøyd om jeg bare står på ett av de, sier Norendal til NRK.

- Det er helt fantastisk. Det var ganske mye nerver. Det var deilig å være ferdig med det første forsøket, men jeg var like nervøs på det andre, og i hvert fall på det tredje, sier 21-åringen.

Utfordrer De som blir ansett som verdens beste snowboard-kjørere får en invitasjon til å delta i X-Games.

Norendal kom altså til Aspen på jakt etter sin tredje strake seier, etter å ha vunnet både i franske Tignes og nettopp Aspen i fjor.

Jamie Anderson var på forhånd blant storfavorittene til å ta det gjeve X-Games-gullet i slopestyle. Hun falt i oppvarmingen og slo seg, men stilte likevel på toppen til start. I sitt første run kjørte hun til en score på 85.00.

I andre run kjørte hun bedre, og tok ledelsen fra Norendal med en score på 91.33. Ikke nok, da Norendal klinte til i sitt siste run.

Buaas reiste seg Spencer O'Brien så ut til å ble en farlig utfordrer etter å ha vært den første som tok en backside 900 i slopestyle-løypa i Aspen. Til tross for trikset ble hun imidlertid trukket noe i sitt andre run, og fikk en score på 87.33.

Kjersti Buaas feilet i sitt første og andre run, men i tredje og siste run kjørte hun betraktelig bedre. 33-åringen fikk en score på 80 etter det runet, og la seg på en fjerdeplass.

Gutta kjører sin slopestyle-finale klokka 19.30. Der deltar Ståle Sandbech, Torstein Horgmo og Emil Andre Ulsletten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!