Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slopestyle-finale, snowboard

Norendal ristet av frykt før start. I mål var hun gråtkvalt og rasende

Silje Norendal var alt annet enn fornøyd med at kvinnenes slopestyle-finalen ble gjennomført.

HADDE DET VONDT: Silje Norendal tok til tårene da pallplassen i slopestyle-finalen i Phoenix Snow Park glapp. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
HADDE DET VONDT: Silje Norendal tok til tårene da pallplassen i slopestyle-finalen i Phoenix Snow Park glapp. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Det har vært rufsete vind i Sør-Korea de siste dagene. Det førte blant annet til at gårsdagens kvalik til kvinnenes slopestyle-finale ble avlyst.

I stedet for gikk alle jentene til dagens finale.

- Vanskelige forhold

Men det var trøblete vær under finalen også. Noen kilometer nedenfor i fjellene ble storslalåm for kvinner avlyst, og slopestyle-finalen ble utsatt en rekke ganger.

Men valget om å kjøre konkurransen ble til slutt tatt, til stor frustrasjon for mange.

Det var tydelig at utøverne sleit i vinden, og at tilfeldighetene spilte en stor rolle på utøvernes fart inn mot hoppene. Flere slo ut med armene i frustrasjon mot vindforholdene.

Silje Norendal endte på den sure fjerdeplassen etter at finske Enni Rukajärvi snek seg forbi det norske håpet i siste run.

Til Eurosport forteller en gråtkvalt Norendal at hun satt og ristet på toppen i to timer. Rett og slett fordi hun var redd for å kjøre.

- Først og fremst er jeg irritert over at det ble kjørt en finale i dag i det hele tatt. Jeg kjørte gjennom hoppene én gang på trening og synes det var helt grusomt.

- Jeg ville egentlig bare sette meg ned på toppen og begynne å gråte. Jeg føler at jeg er blitt robbet for en tredjeplass, sier hun til Eurosport. ​

- Dette har du snakket så mye om, den OL-medaljen som du har så lyst på. Hvordan er det å stå her nå?

- Nei, det er litt vanskelig, sier hun og kjemper tappert mot tårene.

GA ALT: Men det holdt bare nesten for Silje Norendal. Foto: NTB Scanpix
GA ALT: Men det holdt bare nesten for Silje Norendal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Deler frustrasjonen

Norendals frustrasjon blir delt av Eurosports eksperter:

- Skal jeg være helt ærlig synes jeg ikke at det har vært forsvarlig å sette utfor. Det er trist, sa Eurosport-ekspert Helene Olafsen på direkten.

Også kommentator Jonas Greve sa på direkten at han stilte spørsmål ved at konkurransen ble gjennomført.

Jamie Anderson forsvarte gullet fra Sotsji og vant foran Laurie Blouin og Enni Rukajärvi

Ikke første gang

Det er ikke første gang Norendal har slitt med forholdene. Det samme skjedde i X Games i slutten av januar, like før OL.

Da ble den norske snowboarderen observert tårevåt i løypa før konkurransestart, og fikk trøst av moren som var til stede i Aspen, Colorado.

- Hun har hatt en dårlig trening, og har ikke kommet skikkelig over hoppene. Det er dritstore hopp og da er det en helserisiko å ikke ha riktig fart. Det er utrolig synd. Hun tenker på det som skjer de neste ukene. Det er hennes kropp og jeg backer avgjørelsen 100 prosent, fortalte trener Sondre Hylland til NRK da.

Norendal selv var på gråten, for hun ville ikke gå glipp av den prestisjetunge X Games-konkurransen, som hun har vunnet tre ganger tidligere.

Siste OL

Det som gjør dagens fjerdeplass ekstra surt, er at dette etter all sannsynlighet blir Norendals siste OL-tur.

I et intervju med Dagbladet tidligere i år avslørte 24-åringen fra Kongsberg at hun snart legger snowboardskoa på hylla, i hvert fall i konkurransesammenheng:

​- Jeg kjenner litt på det denne sesongen. Jeg har et litt annet forhold til det nå enn under OL i Sotsji. Det var mitt første OL, og jeg visste jeg skulle kjøre et til. Nå er innstillingen min litt mer at dette er siste sjanse til å ta den medaljen som betyr aller mest.

Kjæresten viktig brikke

Etter planen skal Norendal også delta i Big Air-finalen 23. februar, om tolv dager. Det er med andre ord mange dager med trening og forberedelser igjen før hun skal i ilden igjen.

Denne uka kommer Norendals kjæreste, Alexander Bonsaksen, ned til Sør-Korea sammen med det norske hockeylandslaget.

For Norendal blir det viktig:

- Det er en trygghet å ha ham der. Skulle det skje noe, så har man noen i nærheten, og det er litt deilig å vite. Jeg hadde jo et sykehusopphold sist jeg var der, og da var en fantastisk trener der med meg, men skulle det skje igjen så er det godt å vite at han er i nærheten, uttalte hun til Dagbladet januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!