I RIKTIG RETNING: Thorir Hergeirsson mener at Norge har tatt store steg siden de tapte stort for Frankrike i sommer. Fire møter i 2011 har gitt fire norske tap.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I RIKTIG RETNING: Thorir Hergeirsson mener at Norge har tatt store steg siden de tapte stort for Frankrike i sommer. Fire møter i 2011 har gitt fire norske tap.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Norge - Frankrike i 2011: 0-4

- Vi bedre rustet nå enn vi var i sommer, sier Hergeirsson.

VM-finalen direkte i håndballstudio fra kl. 20.15.

SÃO PAULO (Dagbladet): I kveld jakter håndballjentene på sitt første VM-gull siden 1999. Også da var Frankrike finalemotstander.

I år har lagene møttes fire ganger, og Frankrike har vunnet alle kampene.

De to styggeste resultatene kom i sommer, da Norge tapte med 11 og 10 mål med to kampers mellomrom i juli.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener forskjellen på lagene er langt mindre nå.

- Først og fremst er vi bedre rustet nå enn vi var i sommer. Da manglet vi noen spillere, vi rullerte på mannskapet og hadde litt andre prioriteringer. Men uansett: De var langt bedre, og de var kommet lengre med laget sitt i juli enn vi var. Så det var helt naturlig, sier islendingen til Dagbladet.

Siste møte var i World Cup i september. Da ble det norske sjumålstap.

- I september var det det samme. De var kommet lengre, de var bedre rustet, de hadde større trøkk, de presset oss ned. Vi klarte ikke å stå imot forsvarsmessig, sier han.

Nå mener Thorir at laget hans er mye bedre skikket til å kunne møte Frankrike.

- Jeg føler vi har hatt en veldig utvikling siden World Cup og i mesterskapet. Det blir to gode lag som møtes. Hvis en ser på statistikken så er vi jevne på det meste, sier han.

Frankrike har mistet nøkkelspillerne Mariama Signate og Allison Pineau i løpet av VM. Sistnevnte ble kåret til verdens beste spiller så seint som i 2009.

- Med eller uten Pineau og Signate er Frankrike et av verdens beste lag, sier Thorir Hergeirsson.