Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Serbia spilles trolig i juni

Norges EM-kvalik utsettes foreløpig, ifølge UEFA, som også bekrefter at EM-sluttspillet er utsatt til 2021.

NY DATO: Landskampen mot Serbia blir trolig utsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NY DATO: Landskampen mot Serbia blir trolig utsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Det er Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som på sine hjemmesider skriver følgende i kjølvannet av at sommerens EM-sluttspill er utsatt til 2021:

«Alle UEFA-turneringer og kamper (inkludert vennskapskamper) for klubber og landslag for både menn og kvinner har blitt satt på vent fram til nyere beskjed blir gitt. Kvalik-kampene til EM 2020 og vennskapskamper, som skulle blitt spilt i slutten av mars, vil nå bli spilt i det internasjonale vinduet i starten av juni, etter at situasjonen har blitt vurdert».

- Helsen til fansen, støtteapparatet og spillerne må være førsteprioritet, og i lys av det, har UEFA kommet med mange alternativer slik at turneringene kan avsluttes i trygghet denne sesongen og jeg er stolt over svaret til mine kolleger rundt om i europeisk fotball, sier UEFA-president Aleksander Ceferin.

- Fornuftig løsning

Dermed tyder mye på at Norges kamp mot Serbia, som egentlig skulle spilles 26. mars, blir utsatt til juni. Samtidig tas det et forbehold, med tanke på den løpende situasjonen vi har med coronaviruset som herjer.

- Det virker på meg som en fornuftig løsning å kjøre kampen allerede på denne siden av sommeren. Men vel og merke om corona-situasjonen er håndterbar i juni, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, til Dagbladet, bare noen minutter etter å ha mottatt beskjeden om omberammingen fra UEFA.

- Er dere klare til en kamp allerede om tre måneder slik situasjonen er nå?

- Ja, for oss hadde det vært fantastisk å få den kampen så fort som mulig. Vi er klare. Kampene mot Danmark og Slovakia er fortsatt på programmet (1. og 6. juni red.anm.), så vi får gode oppkjøringer.

Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontrakt, opplyser til Dagbladet at NFF er i et beredskapsmøte nå.

Tomme tribuner

Det var allerede bestemt at en eventuell kamp på Ullevaal ville bli spilt for tomme tribuner.

Dersom Norge skulle slå Serbia, vil de møte vinneren av kampen mellom Skottland og Israel. VInneren av den kampen vil være klar for EM-sluttspill.

EM-sluttspillet arrangeres fra 11. juni til 11. juli 2021. Dette blir også bekreftet av UEFA, etter at Norges fotballforbund (NFF) kom med nyheten tidligere tirsdag.

Arbeidsgruppe

Tirsdag holdt UEFA en telefonkonferanse, hvor ledelsen og de 55 medlemslandene i organisasjonen og representanter for spillerne og klubber deltok.

UEFA skriver videre at en arbeidsgruppe har blitt satt opp for å se på kalenderen og komme med mulige løsninger for å avslutte inneværende sesong på klubbnivå - blant annet Champions League og Europa League.

Hele Norges coronakart