Norge - Ungarn i VM-kval

Norge styrte unna gigantene i VM-trekningen i dag. Ungarn blir siste hinder på vei mot håndballsluttspillet i Tunisia om et år.

- Man må slå ut en etablert toppnasjon for å komme til VM. Slik er det bare, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til NTB.

Likevel må han være rimelig tilfreds. Det kunne blitt verre mot lag som Russland, Spania og Frankrike.

Norge spiller hjemme først siste helg i mai, med returoppgjør en uke etter. Der kan laget bare innstille seg på et lurveleven. Ungarske håndballfans er blant de mest fanatiske som finnes.

Ungarerne gikk til mellomspillet i EM, men fikk der bare med seg ett poeng (Serbia-Montenegro 29-29). Det ble tap mot finalist Tyskland (23-28) og Frankrike (21-29).

I gruppespillet ble Island og Tsjekkia slått. Poengdeling mot EM-finalist Slovenia var Ungarns beste kamp.

Ungarn er kvalifisert for OL gjennom sin sjetteplass i fjorårets VM. I EM har laget hatt skader på en nøkkelspiller og mye sykdom i troppen.

B-VM neste

Norge har misset i tre kvalifiseringer på rad. Det gjør oppgaven vanskeligere og vanskeligere.

- Overført til fotball så må vi slå ut et lag som England, Tyskland eller Brasil for å komme oss til VM. Nå foreligger det et forslag fra Litauen om å arrangere et B-VM der de beste spiller seg opp i hoved-VM. Det er jeg for, sier Pettersen.

Det er uklart om forslaget får nok støtte til å bli gjennomført.

Norge møtte Ungarn på hjemmebane i november og spilte uavgjort. Deres store spiller er venstrehåndsskytteren Nagy, klubbkamerat med Glenn Solberg og Frode Hagen i Barcelona.

Norges hjemmekamp går trolig enten i Drammen eller Sandefjord. Norge slo ut Ungarn med ett mål i VM-kvalifiseringen i 2000. Det tapet har ikke ungarerne glemt.

Derfor ble også trekningen denne gangen betegnet som «vrien og vanskelig» av spillere og trener.

NTB