Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge 2 vant foran Norge 1

Petter Northug ga Norge 2-seier foran Norge 1.

Petter Northug jr. stjal showet med en imponerende sluttetappe i Svenska Skidspelen søndag.

- Er jeg i normalt slag, er jeg best. Det er viktig å vise at jeg er det. I dag var jeg det. Ankermann ønsker jeg å være i fortsettelsen også, sa han til NTB etter å ha gått det norske 2.-laget til seier i verdenscupstafetten.

Søndag var han henvist til det nest beste laget fordi han har manglet resultater etter at sykdom ødela mye tidlig i sesongen.

- Jeg følte meg utrolig pigg og hadde ikke problemer med å følge i bakkene. Det var utrolig morsomt. Rett og slett rått, fortsatte Northug. jr.

Ikke sjanse

- Dessverre hadde jeg ikke sjanse mot Petter i oppløpet. Han er suveren der, sa Tord Asle Gjerdalen, som gikk siste etappe for førstelaget. Tetklyngen besto også av tyskeren Tobias Angerer og tsjekkeren Martin Koukal.

I tet var Northug jr. først inn i siste sving på Lugnet skistadion. For det meste lå han bakerst for å spare mest mulig krefter til et spurtoppgjør, men han fulgte den norske taktikk inn i den drepende 600 meter lange Mördarbacken tredje og siste gang.

Lystret ikke 

ANKERMANN: Petter Northug jr. sikret Norge 2 seier foran Norge 1 under stafetten i Falun. Foto: ALEKSANDAR DJOROVIC/ SCANPIX
ANKERMANN: Petter Northug jr. sikret Norge 2 seier foran Norge 1 under stafetten i Falun. Foto: ALEKSANDAR DJOROVIC/ SCANPIX Vis mer

- Petter og jeg la oss foran på hver vår side. Vi ville unngå rykk fra konkurrentene tidlig i bakken. De kom forbi først midt i bakken. Derfra og opp fikk de ikke mange meterne, sa Gjerdalen til NTB.

- En spurt er vi ikke redde for, men jeg ba Petter holde seg bak meg. Men han lystret ikke, fleipet Gjerdalen, som reiste fra Falun som en glad løper.

- For meg har det vært en fantastisk helg, konkluderte Gjerdalen. Lørdag endte han på 2.-plass på 30 kilometer skiathlom. Så langt i karrieren er det hans første plass på seierspallen i et individuelt renn i verdenscupen.

Men mot Northug jr. i en stafettspurt var han sjanseløs.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media