Norge åpner EM-showet

Møter Nederland, Belgia og Danmark.

GRUPPE A: Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet under fotball-EM for kvinner i Nederland neste sommer.
 Foto: UEFA
GRUPPE A: Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet under fotball-EM for kvinner i Nederland neste sommer. Foto: UEFAVis mer

Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet under fotball-EM for kvinner i Nederland neste sommer.

Det ble klart etter tirsdagens gruppetrekning i Rotterdam.

Landslagskaptein Maren Mjelde og lagvenninnene skal dermed spille åpningskampen i sluttspillet mot vertsnasjonen Nederland.

Norge var seedet på nivå to under tirsdagens trekning sammen med Sverige, Spania og Sveits. Regjerende mester Tyskland var toppseedet sammen med Frankrike og England.

Tøft for Sverige

Tyskland havnet i gruppe med Sverige, hvilket betyr at det tidlig i neste års EM-sluttspill blir en reprise av sommerens OL-finale i Rio. Den vant Tyskland 2-1.

- Vi har havnet i en tøff gruppe. Sverige er et lag vi kjenner godt, og de er en vanskelig motstander, sa Tysklands landslagssjef Steffi Jones etter tirsdagens trekning.

Tyskerne blir store favoritter til neste års mesterskap i Nederland. De seks siste EM-sluttspillene for kvinner har endt med tysk seier. Sist et lag snøt Tyskland for EM-tittelen var i 1993. Da gikk Norge til topps etter 1-0-seier over Italia i finalen.

Østerrike, Belgia, Portugal, Skottland og Sveits er debutanter i EM-sammenheng.

Åpningskampen mellom Norge og Nederland spilles i Utrecht søndag 16. juli. Den kampen ser Nederlands landslagssjef Arjan van der Laan fram til.

- For turneringen blir det en bra kamp, og vi må være godt forberedt mot et så sterkt lag (som Norge), sa han i Rotterdam tirsdag.

Slik ble utfallet av gruppetrekningen:

Gruppe A: Nederland, Norge, Danmark, Belgia.

Gruppe B: Tyskland, Sverige, Italia, Russland.

Gruppe C: Frankrike, Island, Østerrike, Sveits.

Gruppe D: England, Skottland, Spania, Portugal. (©NTB)