ISLAND IGJEN: Både i forrige VM-kvalifisering og i den nylig avsluttede EM-kvaliken var Island Norges motstander i den første kampen. Nå er de det igjen. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
ISLAND IGJEN: Både i forrige VM-kvalifisering og i den nylig avsluttede EM-kvaliken var Island Norges motstander i den første kampen. Nå er de det igjen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Norge åpner mot Island - for tredje gang på rad

Sjekk kampoppsettet i VM-kvaliken.

Kampoppsettet i VM-kvalifiseringen i fotball ble klart etter loddtrekning i dag.

Det ble ikke oppnådd enighet på forhandlingsmøtet i Zürich mellom representanter for de seks nasjonene i Norges gruppe. Dermed ble det foretatt trekning.

- Vi får en tøff start med kun én hjemmekamp og tre bortekamper høsten 2012. Samtidig får vi tre hjemmekamper og én bortekamp høsten 2013. Får vi en god start på kvalifiseringen, så har vi gode forutsetninger når det hele skal avgjøres med tre hjemmekamper, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Semb og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var begge til stede på forhandlingsmøtet i Zürich. For tredje gang i en kvalifisering på rad åpner Norge mot Island.

- Jeg skjønte tidlig at det gikk mot trekning, for de ulike nasjonene hadde mange føringer de ønsket å ha på plass da vi diskuterte oppsettet. Da det endte med trekning, kunne vi vært heldigere ettersom vi får mange bortekamper tidlig i kvalifiseringen. Men når vi første endte opp med dobbeltkamp borte, så kunne resultatet blitt verre enn Sveits og Kypros, sier Drillo.

Norge fikk iallfall innfridd ønsket om å gjøre unna trekningen umiddelbart. Ved tidligere resultatløse forhandlingsmøter er trekningen arrangert senere.

Onsdag offentliggjør Drillo troppen til King's Cup i Thailand i januar, dit han tar med seg spillere fra nordiske lag. Det blir første tiltak i oppkjøringen mot VM-kvalifiseringen til høsten.

Første landskamp med full tropp blir mot Nord-Irland i Belfast 29. februar.

Dette er Norges kamper i gruppe E:

2012: 7. september: Island - Norge

11. september: Norge - Slovenia12. oktober: Sveits - Norge

16. oktober: Kypros - Norge

2013: 22. eller 23. mars: Norge - Albania 7. eller 8. juni: Albania - Norge

6. september: Norge - Kypros

9. september: Norge - Sveits

11. oktober Slovenia - Norge

15. oktober: Norge - Island

(NTB)