Langrennsjentene suverene på stafetten:

Norge avgjorde på første etappe. Knuste konkurrentene med 50 sekunder

Lite motstand i La Clusaz for de norske jentene.

SUVEREN: Ingvild Flugstad Østberg sørget for at Norge ledet med mange, mange sekunder. Her fra Lillehammer tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVEREN: Ingvild Flugstad Østberg sørget for at Norge ledet med mange, mange sekunder. Her fra Lillehammer tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Vinneren av kvinnenes stafett var så godt som avgjort allerede ved den første vekslingen i franske La Clusaz i dag.

Ingvild Flugstad Østberg åpnet for Norge og gikk hardt ut. Hun la seg rett i tet, og klinket til gjennom hele løypa.

Flugstad Østberg tråkket til gjennom hele løypa, og da hun sendte Marit Bjørgen ut på den andre etappen lå Norge 28 sekunder foran Russland.

Det var umulig for konkurrentene å hente inn.

- Jeg var pissnervøs, og kjente det bygget seg opp. Man går for laget og Norge, jeg vil ikke svikte laget. Da var det ekstra deilig å få det til, sa Flugstad Østberg til NRK etter sin runde.

Testet det klassiske rykket

Da Marit Bjørgen hadde gått to kilometer hadde hun økt ledelsen. Da lå Finland på andreplass, 43,7 sekunder bak Norge.

Innstramming i regelverket i klassisk har blitt strammet inn, noe som gjorde at Martin Johnsrud Sundby testet ut blanke ski tidligere i dag.

Også Bjørgen testet ut de nye reglene, og testet i dag det klassiske rykket sitt.

- Det er litt forskjell på Marit og de andre løperne her, sa NRKs kommentatorer da Bjørgen økte forspranget.

Det var svært vellykket, og da Ragnhild Haga ble sendt ut på den tredje etappen var det 52,8 sekunder ned til Sverige på andreplass.

- Jeg gikk ut med en bra ledelse, så var bare å gå sitt eget løp. Vi har en bra ledelse, men vi skal holde oss på bena. Absolutt gøy å gå andre etappe. Det ser bra ut, sa Marit Bjørgen til NRK da Haga hadde gått to kilometer.

Tapte ledelsen

Sverige og Sveits kriget om plassene bak Norge, og åpnet hardt på den tredje etappen. De to landene hentet inn drøye ti sekunder på Norges ledelse, og Haga så ut til å ha en mindre god dag i sporet.

Men selv om Norge tapte ytterligere og det var 42,4 sekunder ned til andreplass ved den siste vekslingen, ventet suverene Heidi Weng på ankeretappen.

Hun kunne sikre Norges seier uten å gå i kjelleren.

Finland ble nummer to, Sverige nummer tre.