Norge avkledd av Kroatia

Saarbrücken (NTB-Espen Hartvig): Et norsk lag på nesten evig etterskudd rotet bort gruppeseieren i håndball-VM. Kroatia vant kontrollert 25-22 i kveld. Kroatene gikk dermed videre uten poengtap og møter Angola i åttedelsfinalen.

Norge var storfavoritt i gruppe B, men kom til kort mot en motstander som var bra, men uten evne til å imponere stort.

- Vi var ikke tøffe nok i duellene. Vi vant aldri krigingen, verken i angrep eller forsvar, sa trener Arne Högdahl til NTB.

- Kroatia er bra, og de spilte på den måten vi visste at de ville gjøre. Det er deres stil, men vi klarte ikke å krige nok.

Skadd Tjugum

Den norske lagledelsen lot keeper Heidi Tjugum sitte på benken i over 20 minutter av 2. omgang, men kastet henne inn mot slutten. Tjugum var skadet og hadde knesmerter. - Hun er sår og øm på innsiden av kneet, men jeg vet ikke når dette har oppstått, sa den norske legen Odd Arne Daljord.

De norske keeperne stoppet totalt 15 skudd.

Sterk Sagstuen

Tonje Sagstuen ble tatt hardt, men holdt seg likevel på et stabilt toppnivå. Med sin venstrearm holdt hun Norge delvis inne i kampen, og de kroatiske keeperne fant aldri ut hennes avslutninger.

Det norske spillet fungerte ikke i noen retning før pause. 38 ballbesittelser ga bare 11 mål, og i forsvar fikk de kroatiske jentene lov til å komme altfor lett til.

Tjugum, som storspilte mot Frankrike lørdag, fikk det ikke til, men det var også liten hjelp å få fra muren foran.