Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge bak Usbekistan på FIFA-rankingen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er forbigått av EM-kvalifiseringsrival Bosnia og Herzegovina på FIFA-rankingen. Og Usbekistan!

Norge og Åge Hareide var fornøyd med gruppetrekningen til EM-kvalifisering, hvor nasjonenes fotballstoltheter slapp unna samtlige av de europeiske lagene som var kvalifisert til VM.

Men tross god trekningen er Norge kun rangert som det fjerde beste laget av de sju som er i gruppe C. Både Tyrkia, Hellas og Bosnia er ranket som et bedre lag på FIFAs juli-ranking.

52. plass

Norge ramler fra 40. plass i mai til 52. plass. Det er to plasser bak Usbekistan, og en plass bak Israel. På plassen bak følger Guatemala.

Grunnen til det store fallet er at Norge ikke var kvalifisert til VM, at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har gjort om kriteriene, og ikke minst at Norge fortsatt ikke har vunnet en landskamp i 2006. De sju siste oppgjørene har endt uten norsk seier.

Tyrkia gruppeleder

Tyrkia er den beste rankede nasjonen av lagene i gruppe C. Ettersom de ikke kom seg til VM har de rast hele 13 plasser, og er nå på 27. plass.

Europamester Hellas er på 32. plass, ned 12 plasser siden mai.

Bosnia har tatt et sjumilssteg, og avansert 20 plasser. De er nå på plass nummer 43.

Moldova er på 77. plass, og skal man tro rankingen er de i enorm form. For de har avansert fra 104. plass.

Ungarn er Norges første motstander i EM-kvalifiseringen, og laget Norge møter borte 2. september har falt åtte plass til 84. plass.

Malta er ranket som gruppe Cs dårligste lag. Laget til LSK-spiss Michael Mifsud er ranket som verdens 122. beste lag.

Brasil topper

På toppen av rankingen troner fortsatt Brasil, mens verdensmester Italia har gått 12 plass fram, og er nå ranket som verdens nest beste lag.

VM-floppen Argentina er nummer tre, mens tapende finalist Frankrike er på fjerdeplass.

Deretter følger England, Nederland, Spania, Portugal, Tyskland og Tsjekkia.

Ekvatorial Guinea har tatt det største spranget fra mai til juli, og avansert hele 59 plasser. De er på 95. plass. Saudi-Arabia har mistet flest plasser – 47 i tallet. Det arabiske laget er på 81. plass. (ANB)

STUPER: Norge stuper på den siste FIFA-rankingen, og er blant annet forbigått av Usbekistan.