Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge banka Danmark

Et langt skritt mot OL.

Et defensivt solid Norge slo Danmark 4-0 i den viktige OL-kvalifiseringen i ishockey i dag.

Det solide defensive spillet lå til grunn for den klare seieren over A-nasjonen Danmark. Danskene har vanligvis vært en veldig vanskelig nøtt å knekke for de norske ishockeykrigerne, men ikke denne gangen.

Aller bakerst på det norske laget spilte Pål Grotnes nok en gang en solid kamp. Fortsetter Halmstad-keeperen har norsk ishockey endelig funnet en stø og sikker sisteskanse i norsk-svensken. Han og Trondheims Lars Erik Spets spilte for øvrig sin første offisielle landskamp for Norge.

Skritt videre

Torsdagens kamp viste kanskje at Norge har tatt et skritt videre i utviklingen mot eliten. Det kunne fort blitt en tung norsk åpning med to utvisninger i løpet av de fire første minuttene. Men nordmennene red stormen av i 3 mot 5-undertallet effektivt. Det norske laget var dessuten frekke nok til å ta ledelsen like etter Morten Ask var tilbake på siden i 4 mot 5. Tore Vikingstad var våkent framme på returen fra Mats Tryggs skudd.

Drøye to minutter senere fant Morten Ask den notoriske måltjuven Per-Åge Skrøder alene foran målet. HV71-spilleren feilet ikke og 2-0 til Norge.

Full kontroll

Selv om kampen jevnet seg ut hadde nordmennene full kontroll i sitt defensive spill. Dessuten var laget neste ikke å kjenne igjen fra tidligere med sitt effektive og giftige kontringsspill. Fortjent var det da Anders Bastiansen gjorde 3-0 snaue tre minutter fra første hvile. Igjen våkent norsk spill på en retur fra den ellers sikre danske keeper Peter Hirsch.

SANDWICH: Danmarks Nicolas Monberg blir klemt mellom to norske spillere. Foto: Reuters
SANDWICH: Danmarks Nicolas Monberg blir klemt mellom to norske spillere. Foto: Reuters Vis mer

I midtperioden økte Anders Myrvold til 4-0 på et lurt langskudd. Etter scoringen klarte også nordmennene å ri av et nytt 3 mot 5-undertall i over ett minutt. Det drepte resten av dansk initiativ i kampen.

I sluttperioden kunne de norske spillerne holde litt igjen og kontrollere inn en flott utgangspunkt foran lørdagens neste kamp i OL-kvalifiseringen. Mot slutten av kampen ble også to 3 mot 5-undertall effektivt rid av.

Sveits største hinder

Det største hindret på veien til Torino-OL for Norge er vertsnasjon Sveits. Således vil lørdagens oppgjør bli veldig viktig for norsk ishockeys framtid. Japan er siste norske motstander søndag og bør ikke bry på problemer.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media