Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge banket Polen

Storseier i Sarpsborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge tok en komfortabel 9-3 seier over et tamt polsk lag i firenasjonersturneringen i Sparta Amfi i kveld.

Det har vært snakket mye om Espen Knutsens satsing på de unge i Vålerenga. I dag presenterte de samme unggutta seg også på landslaget. 20-åringene Mathias Trygg og Mathis Olimb slo an tonen og viste at de vil være med å kjempe om en plass i det norske VM-laget i april.

Landslagssjef Roy Johansen forventet tøff motstand fra det polske laget, men det norske laget lot seg ikke skremme, og nærmest valset over polakkene i store deler av kampen. Nordmennene holdt et helt annet tempo enn sine motstandere.

- Morsomt at de unge vil vise seg fram. Det er ikke bare Olimb og unge Trygg som gjør bra ifra seg, men også Magne Karlstad og Lars Løkken Østli, sa Johansen til NTB.

- Vi klarer å holde et veldig bra tempo og spiller dem ut. Litt vanskelig i si om polakkene var så veldig dårlige, sa landslagssjefen.
Lund åpnet scoringsballet
Lars Erik Lund åpnet scoringene i et 5 mot 4-spill, så fulgte Mathis Olimb og Jonas Andersen opp med hvert sitt mål i 5 mot 5, før Andersen gjorde sitt andre for kvelden i et nytt overtallsspill. Gjestene fikk sin redusering til 1-2 med to nordmenn i utvisningsboksen.

I midtperioden økte Kjell Richard Nygård den norske ledelsen til 5-1 før Olimb scoret sitt annet mål for kvelden. Polen var farligst i overtall og reduserte til 2-6 med en mann mer på isen. Mathias Trygg sørget for 7-2 kort etter. Per-Åge Skrøder fikk en smell i ryggen og valgte å gi seg etter to perioder. Han ventes tilbake på laget mot Danmark i morgen.


Fornøyd


Polen reduserte i begynnelsen av 3. periode i spill 5 mot 3. Mats Trygg satte inn 8-3 med to polakker ute. Kjell Richard Nygård gjorde sitt annet mål i fem mot fire og fastsatte dermed sluttresultatet.

- Jeg scoret også i en tilsvarende turnering i Nederland i fjor. Spillet gikk veldig bra og klart jeg er fornøyd når vi vinner 9-3. Vi var i egentlig ganske overlegne.

- Målet mitt er å kjempe om en VM-plass. Jeg må spille en like bra kamp hver eneste gang, sa Mathias Trygg.

MÅLFEST: Kjell Richard Nygård setter inn ett av ni norske mål mot Polen i Sparta Amfi i kveld. Foto: Scanpix
MÅLFEST: Kjell Richard Nygård setter inn ett av ni norske mål mot Polen i Sparta Amfi i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Det eneste som skurret litt hos det norske laget var at keeper Mathias Gundersen virket en smule ustabil.

- Mathias (Gundersen) burde tatt alle de tre målene, men selvsagt en vanskelig kamp å stå for ham, sa Johansen. Lørdag er det Pål Grotnes som skal stå.

Norge avslutter turneringen i Sarpsborg mot Hviterussland søndag.
 
(NTB)

Hele Norges coronakart