Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge banket Sveits

Norske håndballherrer kan takke Kristian Kjelling for formidabel seier.

Norge slo Sveits 31-22 i den første kampen i firenasjonersturneringen i Stavanger etter at de ledet 17-12 ved pause.

Keeper Sindre Walstad spilte også en meget god 2. omgang, der Norge slapp inn bare 10 mål. Før pause slapp Norge inn 12 mål.

Men det var Kristian Kjelling som var Norges bestemann, ikke så rart heller etter som landslagstrener Gunnar Pettersen har skrytt av Oslo-gutten og utenlandsproffen på trening gjennom hele den siste uken. Kjelling er i form.

Det er viktig at Kjelling presterer også. Norge må etter all sannsynlighet klare seg uten spillerne Christian Berge og Kjetil Strand når VM starter i Tunisia senere denne måneden. men også Håvard Tvedten, Frank Løke og Frode Hagen viste fram at de vet hvor målet står.

Tvedten scoret sju i likhet med Kjelling, mens Løke og Hagen laget fem hver. Strekspiller Johnny Jensen puttet tre, Rune Skjærvold to og Jan Thomas Lauritzen og Marius Rise laget ett hver.

I løpet av helgen skal Norge også spille mot Algerie (lørdag) og Russland (søndag). Russland slo Algerie 27-21 tidligere i kveld.(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media