Norge banket Ukraina

Det norske ishockeylandslaget satte seg i respekt foran OL-kvalifisering i februar med å slå Ukraina 6-1 i den danske hovedstaden.

Lagene møtes igjen på Jordal Amfi i februar, da i kamp om en OL-plass. Også Tyskland og Hviterussland er i Norges kvalifiseringsgruppe.

- Det smakte godt med en seier, først og fremst fordi vi spilte veldig bra ishockey. Vi spilte offensivt med bra tempo og klarte å styre kampen. Det har vi hatt store problemer med mot østeuropeiske lag tidligere, sier Boork, som ikke tenker ikke på OL-kvalifiseringen ennå.

- Dette var en bra test og det krever en utrolig innsats for å spille på denne måten. Vi er ikke vant til å vinne og må legge listen høyere for hver kamp, sier Boork.

Färjestad-backen Mats Trygg åpnet scoringene etter åtte minutter. I siste spilleminutt av perioden var det Vålerengas lovende løper Morten Ask sin tur.

I midtperioden ble ukrainerne straffet for sitt tøffe og til tider grisete spill, og pådro seg en rekke utvisninger. To ganger gjorde de norske spillerne mål. Først satte Mats Trygg sin andre puck i mål, før Snorre Hallem gjorde sitt første landslagsmål.

(NTB)