- Norge bare bløffet generalprøven

Evgenij Trefilov, treneren for vertsnasjonen og VM-favoritten Russland, svarer med latter når Dagbladet spør hva han mener om den norske kollapsen i kampen mot Danmark.

TRONDHEIM (Dagbladet): Ikke siden 11-målstapet (24-35) mot Ungarn i Ungarn 22. august 2002 har Norge opplevd maken til ydmykelse som nimålstapet mot Danmark i VM-generalprøven i Trondheim Spektrum i går.

-  Nå er det nok ingen som kan mene at vi er favoritter i VM, sa Marit Breivik etter det største norske tapet på tre år og tre måneder.

Men Evgenij Trefilov går ikke på den finta.

-  Norge bare bløffet her. De viste seg ikke fra sin beste side, og det var nok bevisst. Marit ønsker ikke å vise hvor mye de har å gå på før VM starter, sier en skråsikker Evgenij Trefilov.

Og så kommer han med en ganske så sterk påstand:

-  Norge kunne vunnet denne turneringen om de hadde ønsket, akkurat som de vant World Cup i Danmark sist helg. Om Marit hadde byttet ut en del av spillerne i denne kampen ville resultatet blitt et helt annet, selv om Danmark lyktes med nesten alt mot Norge, sier Trefilov.

-  You favorit

Etter å ha slått Norge med fire mål to ganger på to uker, vet Trefilov naturligvis hva Norge har å fare med. Og han er overbevist om at Marit Breivik vil disponere laget sitt annerledes når alvoret tar til.

 BLØFFMARIT: En munter russisk trener Evgenij Trefilov, gir Marit Breivik et vennskapelig klapp - og beskjeden om at han bare ler av Norges generalprøve. Alle foto: Tom E. Østhuus
BLØFFMARIT: En munter russisk trener Evgenij Trefilov, gir Marit Breivik et vennskapelig klapp - og beskjeden om at han bare ler av Norges generalprøve. Alle foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Norge i Danmark, og Norge denne helga, kan ikke sammenlignes. Det er to forskjellige verdener, og jeg lar meg ikke lure, sier Trefilov.

I går var det nemlig en skremmende generalprøve fra Norge sin side:Norge svingte voldsomt i prestasjonene både framover og bakover. Til tider var det fri bane mot mål i det norske forsvaret.Skyttere som har stått fram tidligere sviktet brutalt i går. Storscorerne Kristine Lunde og Marianne Rokne scoret til sammen bare fire ganger mot laget Norge slo med to (27-25) i EM-finalen i Ungarn i fjor.

Etter kampen var det en munter Trefilov som gikk bort til Marit Breivik for å takke for at de ble invitert til helgens turnering i Norge. Da så Breivik sitt snitt til å legge favorittstempelet på Russland.

-  You favorit, sa Breivik til den russiske bamsen.

-  En vekkerLandslagskaptein Elisabeth Hilmo mener stortapet bringer noe godt ved seg.

-  Vi vet vi har gode spillere, så dette kan være en nyttig vekker for oss. Vi ble veldig hausset opp etter seieren i World Cup forrige helg, men vi har aldri latt oss lure til å tro at vi er gullfavoritt. Vi var, og er, fortsatt en outsider, sier Hilmo til Dagbladet.

Hun bare flirer av Trefilovs påstand om at de det svake spillet var en bløff.

-  Ja, vi kan godt si det, flirer hun.

-  Men sannheten er nok heller at vi var for dårlige. Vi må stikke fingeren i jorda og erkjenne at vi svinger for mye. Utfordringen blir å forlenge de periodene vi er gode i, sier hun.