Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge best i Skandinavia

Idet gruppespillet i Royal League går mot slutten, er det de norske lagene som sanker flest poeng og scorer mest mål.

I kveld står slaget mellom Rosenborg og suverene Vålerenga.

-  Enkelte har påstått at Tippeligaen ikke er noen god liga, men det er bare tull, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Vikingblod har de kanskje alle i årene, men det er liten tvil om at det er nordmennene som leder an i slaget om Skandinavia. De norske lagene har hittil sanket 27 poeng, fire mer enn svenskene og bare Tromsø ser ut til å være hektet av i sin gruppe. Vålerenga derimot er det eneste laget som har vunnet alle sine kamper i Royal League, og er allerede klare for mellomrunden - i en norskdominert turnering.

-  Jeg tror de norske laga har slått i hjel en del myter denne vinteren, mener Rekdal.

-  Tøffest i Skandinavia

-  Rosenborg har vært Nordens beste lag lenge, men nå er noen lag, deriblant VIF, i ferd med å komme opp på det nivået. Tippeligaen er den jevneste og tøffeste ligaen i Skandinavia, slår Rekdal fast.

I kveld venter revansjesugne trøndere på Lerkendal.

-  RBK har den bredeste stallen, men om de er i stand til å stille den beste startelleveren lenger, kan diskuteres, sier VIF-treneren, som hviler noen bein ettersom avansementet er sikret og seriestarten nærmer seg.

-  Men vi legger oss ikke på Lerkendal, det er det ikke snakk om, maner Rekdal.

-  Viktig turnering

VIF har ikke tapt en obligatorisk kamp siden 16. juli i fjor og har hatt et godt tak på fjorårets seriemester. I den forrige kampen mellom lagene i Royal League vant VIF 3-2 på Ullevaal. Likevel vil ikke RBK-sjef Per Joar Hansen gjøre som sin egen supportergjeng og utrope VIF til erkerival.

-  De er bare et av laga vi spiller mot, og for oss handler det om tre poeng. Det er det samme om det er VIF, Brann eller Viking som kommer på besøk, mener Hansen, som er svært fornøyd med Royal League hittil:

-  Den har blitt en betydningsfull og viktig turnering. Samtidig ser vi hvordan baner og fasiliteter er en stor utfordring på denne tida av året, sier Hansen.

Og målet?

-  Vi er med for å vinne.

Med seier mot VIF i kveld er RBK klare for mellomspillet.

NORSKTOPPER: Rosenborg og Vålerenga styrer Norge mot sammenlagtseier i Royal League. I kveld møter Rosenborg-duoen Thorstein Helstad/Espen Johnsen Vålerengas Steffen Iversen på Lerkendal, forhåpentligvis like humørfylt som forrige gang.