GOD KAMP: Kristian Bjørnsen i svevet mot Japan.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD KAMP: Kristian Bjørnsen i svevet mot Japan. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-VM i Frankrike:

Norge ble altfor sterke for Japan

(Dagbladet): Japan - Norge 23-38.

Norge hadde ingenting formelt å spille for i kampen mot Japan, åttedelsfinalen mot Makedonia ble berammet tidligere på dagen, men stilte med et rimelig toppet lag likevel i et naturlig forsøk på å holde mesterskapstrøkket oppe.

Det lyktes Christian Berges gutter godt med mot en uortodoks motstander i utvikling.

Nå venter altså Makedonia, og en utfordring for det norske forsvaret.

- Det blir en spesiell kamp. Makedonia spiller 7 mot 6 nesten hele tiden, og det har ikke nesten ikke fått øvd på. Vi fikk heldigvis øvd på det litt i dag, sier landslagstrener Berge til TV 2.

Smårufs

Etter en litt rufsete start fikk Norge snart kontroll på oppgjøret, og anført av spesielt Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen i første omgang, ble Norge aldri truet av et Japan som hadde tapt fire kamper hittil i mesterskapet.

Norge var gode offensivt, litt mer trøbbel hadde guttene bakover - det ble også krydret litt med et par feilpasninger her og der - men aldri sånn at en ganske klar seier var i fare.

Underarmen til Eivind Tangen i første var kanskje kampens høydepunkt.

Småsmeller

En liten bekymring dukket opp da Kent Robin Tønnesen måtte teip-bandasjere skuddhånda midtveis i førsteomgangen, men det er foreløpig ikke kommet meldinger som tyder på at Tønnesen vil bli plaget av den videre i mesterskapet.

Også Sander Sagosen fikk ta tidlig kveld med ispose, forøvrig.

Norge vant rimelig enkelt mot japanerne, fortsatte den fine stimen, og nå gjelder kun åttedelsfinalen mot Makedonia til helga.

- De har en Kiril Lazarov som ligger og styrer hvor ballen skal, og den skal inn til strek eller om det skal skytes. Dette blir spennende fordi vi har ikke møtt 7 mot 6 før. Vi fikk øvd litte granne i dag, men det er forskjell på Lazarov bak der eller om det er en japaner. Det blir spennende å se, sier Christian Berge etter kampen.

- Det blir spennende. Lazarov styrer sjappa deres, men dette gir også oss muligheter. Vi har fått trent litt på dette mot Brasil og Japan, sier Sagosen til NTB.