Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM i Frankrike:

Norge ble altfor sterke for Japan

GOD KAMP: Kristian Bjørnsen i svevet mot Japan.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD KAMP: Kristian Bjørnsen i svevet mot Japan. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Japan - Norge 23-38.

Norge hadde ingenting formelt å spille for i kampen mot Japan, åttedelsfinalen mot Makedonia ble berammet tidligere på dagen, men stilte med et rimelig toppet lag likevel i et naturlig forsøk på å holde mesterskapstrøkket oppe.

Det lyktes Christian Berges gutter godt med mot en uortodoks motstander i utvikling.

Nå venter altså Makedonia, og en utfordring for det norske forsvaret.

- Det blir en spesiell kamp. Makedonia spiller 7 mot 6 nesten hele tiden, og det har ikke nesten ikke fått øvd på. Vi fikk heldigvis øvd på det litt i dag, sier landslagstrener Berge til TV 2.

Smårufs

Etter en litt rufsete start fikk Norge snart kontroll på oppgjøret, og anført av spesielt Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen i første omgang, ble Norge aldri truet av et Japan som hadde tapt fire kamper hittil i mesterskapet.

Norge var gode offensivt, litt mer trøbbel hadde guttene bakover - det ble også krydret litt med et par feilpasninger her og der - men aldri sånn at en ganske klar seier var i fare.

Underarmen til Eivind Tangen i første var kanskje kampens høydepunkt.

Småsmeller

En liten bekymring dukket opp da Kent Robin Tønnesen måtte teip-bandasjere skuddhånda midtveis i førsteomgangen, men det er foreløpig ikke kommet meldinger som tyder på at Tønnesen vil bli plaget av den videre i mesterskapet.

Også Sander Sagosen fikk ta tidlig kveld med ispose, forøvrig.

Norge vant rimelig enkelt mot japanerne, fortsatte den fine stimen, og nå gjelder kun åttedelsfinalen mot Makedonia til helga.

- De har en Kiril Lazarov som ligger og styrer hvor ballen skal, og den skal inn til strek eller om det skal skytes. Dette blir spennende fordi vi har ikke møtt 7 mot 6 før. Vi fikk øvd litte granne i dag, men det er forskjell på Lazarov bak der eller om det er en japaner. Det blir spennende å se, sier Christian Berge etter kampen.

- Det blir spennende. Lazarov styrer sjappa deres, men dette gir også oss muligheter. Vi har fått trent litt på dette mot Brasil og Japan, sier Sagosen til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media