KLØNETE: Det så tidvis klønete ut på isen da Norge møtte Tsjekkia. Her like etter at Tsjekkia gikk opp til 3-0. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLØNETE: Det så tidvis klønete ut på isen da Norge møtte Tsjekkia. Her like etter at Tsjekkia gikk opp til 3-0. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norge ble knust av Tsjekkia etter tabber: - Sånn kan vi ikke holde på

Ble for tøft mot hockeystormakta.

•Tsjekkia - Norge 7-0 (3-0, 4-0, 0-0)

(Dagbladet): Det ble ingen fest for det norske hockeylandslaget mot Tsjekkia. Isteden ble det en trist kveld resultatmessig, da Norge tapte hele 7-0.

Foran eget mål hang ikke Norge med, og da Tsjekkia utnyttet mulighetene for fullt, ble nordmennenes småfeil og misforståelser brått store.

Norge fikk den verst tenkelige starten på kampen, og lå under 2-0 før det var spilt ti minutter. Lars Volden var nær ved å redde på det første målet, men dessverre måtte han se pucken forsvinne inn bak seg etter drøye fem minutter.

- Aldri håpløst Fire og et halvt minutt senere var det en stor tabbe som sendte de norske «Isbjørnene» bak 2-0, da Nørstebø mista kontroll på pucken på egen blålinje. Den fanget Zohorn opp, som stormet mot mål og satte pucken i det lengste hjørnet bak Volden.

- Da har vi gitt matchen til Tsjekkia før det er spilt ti minutter. Sånn kan vi ikke holde på, sa kommentator, Asbjørn Myhre, etter kveldens andre baklengsmål.

Det ble en tøff start, og Norge måtte virkelig opp i ringa for å hente opp den tsjekkiske ledelsen. Dessverre for det norske laget var Tsjekkia tøffe, og truet stadig Norge i deres sone.

Norge stod i mot, men klarte ikke å stenge igjen bak da Kousal scora kampens tredje mål, 15 sekunder før kampens første pause.

Jonas Holøs og assistenttrener Knut Jørgen Stubdal mente det ville bli tøft i de resterende to periodene, men at alt var mulig.

- Det er aldri håpløst, sa Holøs til Eurosport Norge etter den første perioden.

- Blytungt Likevel ble vondt raskt verre. For bare to minutter ut i den andre perioden, sendte Kaspar Tsjekkia opp til 4-0, da han fyrte av et skudd like ved blålinja i Norges sone. Verken forsvarsspillere eller Volden klarte å stoppe skuddet, og Norges kamp om poeng så brått mer umulig ut.

4.30 ut i den andre perioden fikk Norge muligheten til å kjempe inn et skudd i overtall, men Tsjekkia ble med skrekken. Norge tok ut målvakta på slutten av et overtallsspill, uten at det utgjorde noen stor forskjell.

Trygg fyrte av to farlige skudd etter drøye fem minutter, men fikk dessverre ikke pucken i mål. Da Norge fikk et nytt overtallsspill våknet de litt til, men klarte ikke å få inn pucken. Isteden gikk tsjekkiske Kovars backhandskudd inn bare minutter senere, og Norge lå under 5-0 før den andre perioden var halvspilt.

- Også den går inn. Blytungt for de norske gutta, kommenterte Myhre. 

- Spiller for æren Da byttet Norge keeper, og sendte Lars Haugen inn i det norske buret.

- Det har ikke vært noen direkte keepertabber. Men jeg synes det er et riktig bytte, sa tidligere Vålerenga-trener, Espen «Shampo» Knutsen.

Repik scora sitt andre for kvelden da han satte kampens sjette mål, fem minutter før den siste pausen. Han fikk så å si stå helt alene på venstresida, hvor han trakk mot mål etter å ha fått pucken av lagkamerat Jerabek, og satte pucken i det lengste hjørnet.

Med 50 sekunder igjen på tavla ble det enda verre for nordmennene, da Kaspar satte sitt andre for kvelden.

Rosseli Olsen fikk prøvd seg på et backhandskudd da ti sekunder gjenstod av den andre perioden, men Norge gikk igjen målløst av banen.

- Vi spiller for æren i den siste perioden. Det må vi klare, sa Myhre da lagene gikk til sin andre og siste pause.

Tsjekkia så mer fornøyde ut i den tredje perioden, og presset ikke like mye på som tidligere i oppgjøret. Det ga Norge en mulighet til å satse mer forover.

Likevel virket begge lagene fornøyde, og så ut til å være ivrige på å komme seg i garderobe. Mål så dermed ikke ut til å være den første prioriteten, men de norske gutta prøvd seg på noen skudd. Dessverre gikk verken Zuccarello eller VM-debutant Sveums skudd minutter før slutt i mål, og 7-0-resultatet ble stående.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.