Norge ble nummer fire i historisk hoppkonkurranse

Menn og kvinner hoppet sammen.

NUMMER FIRE: Tom Hilde og de andre norske hopperne endte på 4. plass tirsdag.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
NUMMER FIRE: Tom Hilde og de andre norske hopperne endte på 4. plass tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge endte på fjerdeplass da en lagkonkurranse med skihoppere av begge kjønn ble arrangert for første gang tirsdag. Japan vant konkurransen.

Japanerne kjempet en jevn kamp i franske Courchevel mot toer Tyskland og treer Østerrike. Poengsummen 930,8 poeng holdt til seier med 1,9 poengs margin for kvartetten Yuki Ito, Sara Takanashi Sara, Noriaki Kasai og Yuta Watase. Kun 2,4 poeng skilte de tre beste nasjonene.

Anette Sagen, Line Jahr, Andreas Stjernen og Tom Hilde hoppet på det norske laget. Ned til Norge skilte det over 40 poeng fra vinnerlaget.

Hilde leverte de beste norske hoppene med 91,5 og 92 meter. Det gjorde Asker-hopperen til en av de sterkeste i hele konkurransen.

- Vi skal være med og kjempe om medaljene til vinteren. Avstanden var stor i dag, men dette skal vi ta igjen med hardt arbeid framover, sa hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Tom hoppet imponerende godt i kveld. Han er blant de beste hopperne. Andreas gjorde også sakene sine bra. Dette var en flott konkurranseform for hoppsporten hvor flere nasjoner er med i toppen. Det var moro at USA kom på femteplass når de har med herrehoppere, konstaterte Bråthen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer