Norge ble slaktet av USA

Nå trenger vi hjelp av Tyskland.

(Dagbladet.no): USA - Norge 9-1 (3-0, 3-1, 3-0). Kampfakta. Statistikk.

Da Norge ikke klarte å slå Latvia i helga, ble det klart at vi måtte slå USA i dag for å være sikker på å kvalifisere oss for VM-kvartfinalen.

Det klarte vi ikke, på ingen måte. Til slutt tapte Norge 1-9 mot et USA som så ut til å være svært revansjesugne ut etter det urettferdige tapet for Finland i natt.

- USAs spillere er nok forbanna etter det som skjedde, og vi risikerer helt klart at Norge får unngjelde, sa NHL-proff Ole-Kristian Tollefsen til Dagbladet.no før dagens kamp.

Han fikk dessverre ett hundre prosent rett. 

- Det føles ut som om vi har brent kruttet litt, både mentalt og fysisk. Da er det vanskelig å spille slik vi har spilt. Det går greit å gjøre det i tre-fire kamper, men det blir vanskeligere jo flere kamper du spiller, sier keeper Grotnes til NTB.

Amerikanerne gikk rett i angrep og ledet 3-0 allerede etter første periode.

I den andre perioden lyktes Norge riktignok med å score et mål, ved Mats Trygg, men det hjalp lite ettersom USA puttet tre nye.

MANGE I SEKKEN: Brandon Dubinsky jubler for et av USAs mange mål mot Norge i dag. Keeper Pål Grotnes kan bare fortvile. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
MANGE I SEKKEN: Brandon Dubinsky jubler for et av USAs mange mål mot Norge i dag. Keeper Pål Grotnes kan bare fortvile. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Dermed sto det 6-1 etter mellomperioden.

I siste periode ga motstanderne Norge en leksjon i effektiv og leken hockey, og de norske gutta ble bokstavelig snurret rundt med.

Samtidig scoret USA tre nye mål.

Dermed trenger Norge hjelp av et Tyskland som ikke har noe å spille for. Vinner de likevel mot Latvia, er Norge klar for en historisk kvartfinale.

Kampen mellom Tyskland og Latvia starter klokka 01.15 i natt, norsk tid.

- Hvis vi kommer til kvartfinale, vil det være helt utrolig. Vi skal se kampen etterpå og kommer til å heie på Tyskland, sier Grotnes.

Norge ble slaktet av USA