<strong>VANT VM:</strong> Iselin Klev, her i svevet fra strandhåndball-VM i Larvik i fjor, slo til med åtte poeng mot Danmark. Norge vant VM-finalen mot danskene 18-14 og 20-16. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
VANT VM: Iselin Klev, her i svevet fra strandhåndball-VM i Larvik i fjor, slo til med åtte poeng mot Danmark. Norge vant VM-finalen mot danskene 18-14 og 20-16. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Norge ble verdensmestere i strandhåndball

Slo Danmark i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det norske kvinnelandslaget i strandhåndball ble søndag verdensmestere med 2-0 over Danmark i finalen i Antalya. Med settsifrene 18-14 og 20-16 kunne det norske laget strekke armene i været etter endt tid.

Landslagssjef Eskil Berg Andreassen forteller om en tøff match som til slutt endte med fortjent seier til Norge. — Det ble som forventet en jevn affære, men vi fikk overtaket etter hvert og kontrollerte seieren inn, sa Berg Andreassen til NTB.

God toppscorer Treneren gir spesielt ros til Norges toppscorer Arnhild Holmlimo, som med sine 14 mål var veldig sentral for laget. — Arnhild scoret flere avgjørende scoringer, og i tillegg hadde vi en veldig god keeper, mente Berg Andreassen. Både Danmark og Norge ble nummer to i sine innledende grupper.

I mellomspillet møttes lagene, og også da trakk Norge det lengste strået etter en spennende shootout. VM-tittelen gjør at Norge er direkte kvalifisert til neste verdensmesterskap i 2012. Berg Andreassen sier at laget hadde som mål å nå en semifinale, men at han visste at blant annet Brasil ville bli en vanskelig motstander. — Målet var semi, og vi vet jo at derfra er alt mulig. Det er kanskje litt overraskende at vi vinner, men ikke noe sjokk. Vi har spilt 10 kamper på fem dager, og varmen gjør at jentene blir tunge i beina og får dårligere spenst etter hvert. Men jeg synes vi har vært flinke til å takle forholdene, sier en fornøyd trener.

Gullfavoritten skuffet Danmark slo overraskende ut gullfavoritt Brasil i semifinalen, mens Norge beseiret Ukraina 2-1 tidligere søndag. I fjorårets strandhåndball-EM i Larvik måtte Norge se seg slått av Italia i en meget spennende finale, mens jentene kapret bronse i EM i 2008 etter seier over Russland. Brasil fikk sin trøst i form av en bronsemedalje etter å ha slått Ukraina 2-0 i bronsefinalen søndag.

Vertslandet Tyrkia slo Kroatia 2-0 i kamp om 4.-plassen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer