LEKESTUE: Canada scoret sju mål i midtperioden. Her er det Evander Kane som setter inn 8-1 bak Kristian Forsberg og målvakt Ruben Smith. Foto: Daniel Maurer, AP/Scanpix
LEKESTUE: Canada scoret sju mål i midtperioden. Her er det Evander Kane som setter inn 8-1 bak Kristian Forsberg og målvakt Ruben Smith. Foto: Daniel Maurer, AP/ScanpixVis mer

Norge ble ydmyket av Canada

Tok ledelsen etter halvannet minutt. Tapte til slutt med pinlige sifre.

|||
 (Dagbladet): Canada - Norge 12-1.

Norge startet bra, men gikk deretter fullstendig på trynet i mellomspillkampen mot Canada i ishockey-VM.

- Flaut, direkte pinlig. Vi slutter plutselig å jobbe som et lag. Vi mistet pucken på gale steder og det går ikke mot Canada, sier Ole-Kristian Tollefsen til NTB .

Tollefsen var tilbake etter tre kampers karantene, uten at det hjalp stort for de norske gutta i dag.

Tok ledelsen Norge tok en deilig ledelse etter bare 1.35 mot Canada. Jonas Holøs fikk pucken i retur fra den kanadiske keeperen og banket inn 1-0.

Canada utliknet etter 13 minutters spill. Mot slutten av perioden var Mats Zuccarello Aasen i nærheten av å gi Norge ledelsen på nytt, men skuddet gikk i stolpen og ut under norsk overtallsspill.

Så var det slutt på moroa for Norge. I midtperioden rant målene inn jevnt og trutt bak Ruben Smith, som vikarierte i målet for Norges suspenderte førstemålvakt Pål Grotnes.

Canada vant andre periode 7-0, og med 8-1 på måltavla var kampen selvsagt avgjort for lengst.

Det ble ekstra tøft da kaptein Tommy Jakobsen pådro seg en fem minutters utvisning pluss matchstraff etter 6-1-målet. Etterpå var Jakobsen kritisk til egen oppførsel.

- Helt unødvendig av meg. Jeg mistet hodet og det skal man ikke gjøre. De hadde akkurat gått opp i 6-1 og så var det en som gikk på Ole-Kristian (Tollefsen). Han fikk to minutter, mens canadierne slapp unna. Jeg forsøkte å gå fram til dommeren for å si ifra. Uheldigvis dultet jeg borti ham. Han misforsto nok det, men ikke det jeg sa etterpå. Det var noen stygge engelske gloser som ikke egner seg på trykk, sier Jakobsen til NTB.

Sparte stjernene I tredje periode handlet det bare om å gjennomføre for Norge. Nøkkelspillere som Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen fikk hvile med tanke på viktigere oppgaver i de to neste kampene i mellomrunden.

Thoresen toppet poengligaen etter de innledende kampene, men plukket ingen poeng mot gamletreneren fra Edmonton Oilers, Craig MacTavish.

SVETT SMITH: Ruben Smith måtte vokte det norske burdet siden Pål Grotnes hadde karantene. Det ble en travel kveld for 23-åringen. Foto: Sascha Schuermann, AFP/Scanpix
SVETT SMITH: Ruben Smith måtte vokte det norske burdet siden Pål Grotnes hadde karantene. Det ble en travel kveld for 23-åringen. Foto: Sascha Schuermann, AFP/Scanpix Vis mer

— Dårlig gjort av ham synes du ikke? Vi må komme tilbake på offensiven fortest mulig. Jeg synes vi gjorde veldig mye bra i 1. periode og må bygge videre på det. Resten må vi bare glemme, sier Thoresen til NTB.

Zuccarello Aasen mener det ble ekstra stygt fordi Canada hadde en hviledag bak seg, mens Norge spilte en hard kamp mot Frankrike i går.

— Canada utnyttet våre småfeil. Vi kom fra en tøff kamp, mens de hadde fått en dags hvile. Ikke så veldig mye stort å skrive om dette vel. Det er surt å tape uansett om det 1-2 eller 1-12, men det er minst to kamper til å spille, så vi må ta det derfra, sa Aasen.

Norge har vist gode tendenser tidligere i mesterskapet, men dagens resultat var et gufs fra tidligere tider. Nå må de norske gutta forsøke å finne tilbake til positive tanker foran søndagens kamp mot Latvia.

Danmark fortsetter å imponere i VM i Tyskland. De ledet 6-0 mot Slovakia etter 13.42 av første periode. Flere mål ble det ikke i kampen, men danskene kan altså føye på Slovakia på lista over sterke nasjoner de har slått i dette mesterskapet.

- FLAUT: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) tilbake fra karantene hjalp ikke Norge mot Corey Perry og Canada. Foto: The Canadian Press, Jacques Boissinot, AP/Scanpix
- FLAUT: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) tilbake fra karantene hjalp ikke Norge mot Corey Perry og Canada. Foto: The Canadian Press, Jacques Boissinot, AP/Scanpix Vis mer